Beskrivning

Datacolor Spyder LensCal
Alla som har plåtat mycket med DSLR har stött på fokuseringsproblem. Det kan vara ett speciellt objektiv där fokusen aldrig verkar hamna rätt, eller en kamera som oavsett objektiv inte fokuserar perfekt, eller vissa kombinationer av kamerahus och optik som bara inte går ihop skärpemässigt. Det är då du har nytta av denna produkt!
Front- och bakfokusering är ett omtalat och känt bekymmer som kamera- och optiktillverkarna verkar ha väldigt svårt att komma tillrätta med. Därför har många moderna DSLR-modeller inbyggd möjlighet att kalibrera fokuseringen objektiv för objektiv - och sedan lagra detta i kameran. På så vis får du mer exakt fokusering med alla dina objektiv.
Datacolor Spyder LensCal hjälper dig med denna kalibrering så att du snabbt, enkelt och relativt billigt kan komma tillrätta med problemet - utan att behöva skicka in kameran, med de nackdelar det innebär med kostnader, väntetider och okänt slutresultat.
Kortfattat går det till så här:

Du ställer upp kalibreringstavlan på en plan yta eller ett stativ
Du ställer upp kameran på ett stativ i linje med tavlan
Du fokuserar och tar en bild av kalibreringstavlans testyta (se till att du även får med kalibreringsskalan till höger)
Du förstorar upp bilden i kameran, eller på din datorbildskärm
Du bedömer var i kalibreringsskalan du har maximal skärpa och ställer sedan in kameran så att skärpan till slut hamnar mitt i kalibreringsskalan (i närheten av siffran 0)
Detta kan behöva upprepas några gånger innan man hittar rätt.
OBS! Denna produkt går bara att använda med DSLR-kameror som har inbyggd möjlighet att finjustera autofokuseringen för enskilda objektiv.

Objektsnr 630469962

Visningar 188

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 26 apr 13:01

Datacolor Spyder LensCal

Slutpris

|

341 kr

Auktionen är avslutad

SmallDuck vann auktionen

Mer från samma kampanj

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?