Beskrivning

Alla mina auktioner är äkta, historiska samlarobjekt med full garanti och returrätt beträffande originaliteten. De flesta föremålen kommer från tyska dödsbon och har inte varit i samlarhänder tidigare.

Ett motivkarten/Postkarten från Tredje riket och Andra världskriget. Motivet är på den kända filmstjärnan Joachim Gottschalk som gick ett mycket tragiskt öde till mötes i och med att han var gift med en judisk kvinna. Kortet är original, ej postgånget, i mycket fint skick och kommer från ett tyskt dödsbo relativt nyligen. Feldpostkonvolutet medföljer och härrör från dödsboet i fråga.

Joachim Gottschalk, född 10 april 1904 i Calau, död 6 november 1941 i Berlin, var en tysk skådespelare. Han spelade bland annat mot Brigitte Horney i den romantiska filmen Du und ich 1938. Gottschalk blev populär, men hans karriär i Tredje riket äventyrades, då hans hustru Meta Wolff (1902–1941) var judinna. Joseph Goebbels, grundare av Reichskulturkammer, anmodade Gottschalk att skilja sig från sin hustru, men denne vägrade. När myndigheterna hotade att sända hustrun och sonen (född 1933) till koncentrationsläger, beslutade makarna sig för att begå självmord. De gav sonen en överdos veronal och gasade sedan sig själva till döds. I sitt självmordsbrev skrev Gottschalk bland annat ett citat från Heinrich von Kleist: ”Die Wahrheit ist, daß mir auf Erden nicht zu helfen war”.

OBS!

1. Om du vinner flera auktioner så begär samfrakt. Jag återkommer snarast med billigast möjliga porto och du kan efter det betala allt på en gång med endast en Traderabetalning.

2. Betalning inom 4 bankdagar.

3. Inga kontanter i brev eller Swish!

4. Maila om du vill vänta in flera auktioner i god tid. Annars packas föremålen direkt efter auktionen.

5. Jag vill NOGA poängtera att dessa föremål ENBART säljs av samlare till samlare och önskar inga budgivare med fel sympatier i förhållande till tidsperioden de kommer ifrån.

Objektsnr 628434493

Visningar 148

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 7 apr 20:37

Tredje riket - Joachim Gottschalk, begick självmord med sin judiska fru & barn

Slutpris

|

35 kr

Auktionen är avslutad

Niccron vann auktionen

El Monaguillo

Stockholm, Sverige

5.0

El Monaguillo

Verifierad

Toppsäljare

1 821 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?