Beskrivning

Alla mina auktioner är äkta, historiska samlarobjekt med full garanti och returrätt beträffande originaliteten. De flesta föremålen kommer från tyska dödsbon och har inte varit i samlarhänder tidigare.

Ett spännande och omfångsrikt tyskt Feldpostbrev från Andra världskriget med lättläst innehåll på två hela A4-sidor. Avsändaren i fråga befinner sig vid Korps Nachrichten Abteilung 66 som upprättades 1 augusti 1938 från telegrafbataljon nr. 3 vid den österrikiska armén i Wien för den 17:e armékåren. 1940 gjordes den tidigare neheten om och 1 kompaniet försvann medan 1./ Fernsprech-Bau-Kompanie 645 (1. telefon- byggnadskompaniet 645) bildades. Enheten är senare med i kriget under slaget om Wien. Wien bombades svårt från 17 mars 1944 och förstördes till en femtedel. I april 1945 stod "slaget om Wien", vilket tog åtta dagar och kostade 40 000 liv. Korps Nachrichten Abteilung 66 var en av frontenheterna.

Feldpost är spännande och många gånger underskattade samlarobjekt från Andra världskriget. Breven har ofta mycket att berätta och är härrör till skillnad från många andra samlarobjekt faktiskt direkt från fronter och krigsskådeplatser. Förutom att de är laddade med all den oro och ångest som detta kunde innebära, är det bland de bästa källmaterial från lägsta marknivå som man överhuvudtaget kan få från kriget. Dessutom finns det fynd att göra, merparten av breven säljs primärt genom sin koppling till en militär enhet, men inte utifrån vad som faktiskt står skrivet i dem. Det ställer förstås lite krav på språkkunskaper, men många brev är olästa och kan i princip innehålla vad som helst. De är också lätta att efterforska genom stämplar, feldpostnummer, namn, enhet, adresser etc. Ofta är det är bara att googla för att hitta sidor om slag, enheter och ibland filmer från ställena där breven en gång skrevs. Till skillnad från mer anonyma artefakter träder faktiskt människan fram här, med namn sammanhang och öde. En liten historisk pusselbit.

OBS!

1. Om du vinner flera auktioner så begär samfrakt. Jag återkommer snarast med billigast möjliga porto och du kan efter det betala allt på en gång med endast en Traderabetalning.

2. Betalning inom 4 bankdagar.

3. Inga kontanter i brev eller Swish!

4. Maila om du vill vänta in flera auktioner i god tid. Annars packas föremålen direkt efter auktionen.

5. Jag vill NOGA poängtera att dessa föremål ENBART säljs av samlare till samlare och önskar inga budgivare med fel sympatier i förhållande till tidsperioden de kommer ifrån.

Objektsnr 630200936

Visningar 56

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 21 apr 20:47

Feldpost WW2 - Korps Nachrichten Abteilung 66, Frontenhet i slaget om Wien

Utropspris

|0 Bud

25 kr

Auktionen avslutades utan bud

El Monaguillo

Stockholm, Sverige

5.0

El Monaguillo

Verifierad

Toppsäljare

1 821 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?