Beskrivning

Tillagt i objektsbeskrivningen 4 apr 09:26

Jag har fått frågor om pickupper och kan inte avgöra annat än att de två fungerar. Sedan fråga om repor på plastlocket och det finns några. För övrigt hänvisar jag till teknisk information på nätet samt de bilder som finns i auktionen.

Made in Japan. Proffs-skivspelare inköpt 1979 (Curt Thylin / Östersund / kvitto följer med) och kostade då för 45 år sedn 2150 kronor. Originalpriset var då 2500 kronor. Två stycken originalbroschyrer förljer med. En broschyr engelskspråkig på 11 sidor, samt en så är på tyska och franska (ingen på svenska). Två Pioneer-pickupper som syns på bild följer med. Fungerar som den ska och är sparsamt använd.

De två broschyrerna ger en mängd teknisk information, en sida fotad i auktionen, men i korthet kan följande berättas: Pioneer PL560 är en automatisk direktdriven spelare med samma speed-control som PL-630. Information från nätet: Den DC-drivna motorn är kompletterad med en andra motor (warren motor) som hanterar automatiska funktioner såsom lead-in, play, return, repeat och shut-off. Låg störeffekt garanteras genom användning av en solid spånskivabas, stora fötter-isolatorer och en speciell gummiavkoppling för den S-formade rörarmen och motvikten. Andra funktioner inkluderar en oljedämpad cueing-enhet, rekordstorleksväljare, väljare för automatisk eller manuell cueing, blixtljus och fin-hastighetsjustering.

Vikt 10,5 Kilo och skickas med Schenker spårbart som 12 Kilo

Sista bilden visar den upplockade stereoutrustningen där jag gjort en funktionskontroll av samtliga ingående komponenter som varit lagrade i varmförråd under 35 år. Men det är naturligtvis enbart skivspelaren som ingår i denna auktion. Jag har alltså skivspelaren för tillfället ihopkopplad med följande komponenter (som alltså inte ingår i denna auktion) för att kontrollera att allt fungerar, vilket det givetvis gör (se bild). Övriga delar ligger alltså separat ute på Traderas auktioner (förutom mina Pioneer HPM 100 högtalare som väger ca 30 kilo styck):

- Technis Förstärkare SU-8600
- Technis Equalizer SH-8020
- Technis Turner ST-9600.
- Högtalare Pioneer HPM 100

Upprepar alltså att denna aunktion gäller enbart skivspelaren men övriga komponenter finns i separata auktioner här på Tradera.

Objektsnr 627936226

Visningar 2 906

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 7 apr 19:18

Pioneer Proffs Skivspelare Stereo PL-560 Retro Musik Vinyl Made in Japan

Slutpris

|

5 897 kr

Auktionen är avslutad

hans_sachs vann auktionen

Kagued

Uppsala, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

1 371 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?