Beskrivning

CHRONOMETRE Croissant är ett högkvalitativt, schweiziskt tillverkat kronometerfickor (för den franska marknaden) i början av 1900-talet, fortfarande i gott skick, men ingen garanti för noggrannhet för ett antikt fickur, söker nu en ny ägare ;-)

*Fullstädat *fungerar bra *sällsynt antik chronometre *perfekt för samlare*

CHRONOMETRE Croissant var ett av signaturfickorna från Manufacture Monnin, Rebetez & Cie för märket "M.R.C Croissant" skapat 1900/1910. Rebetez var en före detta arbetsledare i Dubail, Monnin, Frossard & Cie. Som erbjöd praktiskt taget alla samma produkter som D.M.F & Cie, ankar- och cylinderklockor i hållare, utbytbara, mellanplatt kvalitet och exporterade dessa klockor till vissa länder.

CHRONOMETRE Croissant fickur sitter i ett silverfodral med HALBMOND, en krona, 0,800 stämplar med boettnummer 196832 & servicehistorik markerad på insidan av bakstycket.
Dammskyddet är också märkt med en krona, 0,800 ärendenummer 196832.
CHRONOMETRE Croissant-urverk etsat med märket MRC CROISSANT & urverksnummer 205760, med juveler, ett manuellt upprullat högkvalitativt fickur från tidigt 1900-tal.
Den snövita emalj urtavlan med arabiska siffror i timmar och sekunder, med sprickor vid 7 och urtavlan nära 1. Alla tim-, minut- och sekundvisare är i gott skick.
Det delvis roséguldpläterade silverfodralet med mindre repor och bucklor främst från vanlig användning. Mycket ren baksida utan något ägarmärke. Alla de tre gångjärnen på locket är i bra skick och locken snäppmonterade ganska bra!
Den totala diametern är 48,3 mm, tjockleken är 14,1 mm, totalvikten är 73 g.
Intensivt rengjord, oljad & kontrollerad utan större problem, den kan gå i 100 år till!

Du kan kontrollera för mer information, foton och video på IG:
https://www.instagram.com/p/C2Vv4P0sYKy/?img_index=2

Vi packar fickuret noggrant och skickar det med PostNord.

Objektsnr 628479967

Visningar 123

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 29 apr 13:02

CHRONOMETRE Croissant MRC sällsynt antik fickur i silver *fungerar*fullstädat*

Pris

2 295 kr

Slutar om

1-ounce-coin

Grisslehamn, Sverige

4.9

1-ounce-coin

Verifierad

Toppsäljare

231 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?