Beskrivning

Fungerar bra "BIKUPAN Halvkronometer Levees Visibles 15 Rubis" / G.F. PETTERSSON TJELLMO tryckt på urtavla, men hela fickuret kom från LUC, som är ett antikt schweiziskt tillverkat kronometerfickur av högsta kvalitet i slutet av 1800-talet, fortfarande i gott skick, men ingen garanti för noggrannhet för ett antikt fickur ;-)

*Fullstädat *Fungerar bra *Samlarobjekt *Servat & oljad *Upprullningsnyckel ingår*

G.F. PETTERSSON TJELLMO märket BIKUPAN Halfkronometer var ett av LUCs signaturfickor. Fickuret sitter i ett silverfodral med Marque de fabrique honeycomb LUC (1880), GALONNE, en krona, AR 0,800 kännetecken med boettnummer 69615 & servicehistorik markerade på insidan av bakstycket. Dammskyddet stämplades med 10 medaljer & "BIKUPAN Halfkronometer Levees Visibles 15 Rubis", även märkt med AR, METAL & fodralnummer 69615 på insidan.
Det rena och sliskiga urverket etsat med honeycomb LUC-logotyp & urverksnummer 69615 täckt av urtavlan, med 15 juveler, ett nyckeluppdragande högkvalitativt fickur från slutet av 1800-talet.
Den snövita emalj urtavlan med arabiska siffror i timmar och sekunder är i perfekt skick. Alla tim-, minut- och sekundvisare är rena och glänsande.
Det delvis roséguldpläterade silverfodralet med mindre repor främst från vanlig användning. Det finns ett hål på baksidan av den hängande kupolen. Mycket rent bakstycke utan ägarmärke. Alla de tre gångjärnen på locket är i gott skick, och locken snäppmonterade ganska bra över 130+ år!
Den totala diametern är 50,5 mm, tjockleken är 16,4 mm, totalvikten är 88 g.
Intensivt rengjord, oljad & kontrollerad utan större problem, den kan gå i 100 år till!

Du kan kontrollera för mer information, foton och video på IG:
https://www.instagram.com/p/C2dbZYUskZb/?img_index=10

Vi packar fickuret noggrant och skickar det med PostNord.

Objektsnr 629150785

Visningar 103

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 4 maj 20:57

LUC - G.F. PETTERSSON TJELLMO Halvkronometer antik fickur *FUNGERAR*Fullstädat*

Pris

2 790 kr

Slutar om

1-ounce-coin

Grisslehamn, Sverige

4.9

1-ounce-coin

Verifierad

Toppsäljare

231 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?