Auktionen är avslutad.

Du kanske gillar någon av dessa?

 1. -0%

  MEDELTIDA ÖRONSLEV - UTROP 1 KR !

  inglund45 | Betyg: 5 sön 17:45
  1. 104 kr 104 kr 5 bud
  2. +10 kr frakt
 2. -0%

  SUPERBT MEDELTIDA SPÄNNE - UTROP 1 KR !

  inglund45 | Betyg: 5 sön 14:17
  1. 55 kr 55 kr 3 bud
  2. +15 kr frakt
 3. -0%

  RING från MEDELTIDEN

  gyrgy | Betyg: 5 tis 20:41
  1. 55 kr 55 kr 2 bud
  2. +10 kr frakt
 4. Ny idag

  -0%

  Vikingatid brons spiral ring , 100% äkta

  Riettran | Betyg: 4,9 tis 22:39
  1. 1 kr 1 kr 1 bud
  2. +49 kr frakt

Medeltida ring

423 besökare

Auktionen är avslutad

Vinnare: oden-63
 • Frakt
  • Posten (7 kr)
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Swish
  • Banköverföring
 • Om säljaren

Beskrivning

En medeltida ring av brons med pentagram på ”klacken” och inristade stjärnor på sidorna. Fin grön orörd patina!
Inom metafysiken betraktas ett pentagram som en magisk symbol, ett "verktyg" som i sig inte kan tillskrivas goda eller onda egenskaper. Det onda eller det goda kommer sig av hur det används.
Datering: 1000-1400 e. Kr.
Storlek:
Yttre diameter ca 22 mm
Inre diameter ca 20 mm
Vikt: 5,1 gr
Bra skick, inga moderna skador
InköptTimeLine Auctions Limited. Detta är ett mycket seriöst auktionshus som garanterar äktheten och är medlem i Art Loss register. TimeLine Auctions Limited har regelbundna auktioner med tusentals forntida föremål från Rom, Egypten, Grekland, vikingatiden, medeltiden mm. De har bland annat sålt klenoder som den silverring som Frankrikes nationalhelgon Jeanne d'Arc bar på 1400-talet. Dessa rara föremål kostar miljoner, men huvuddelen av de föremål som säljs har vanliga löntagare råd att köpa. Besök gärna deras hemsida. Varför inte göra som jag och köpa poster med föremål. Behåll det som tilltalar dig och sälj resten på Tradera till glädje för andra samlare.
Att äga och få hålla ett forntida föremål i sin hand ger en helt annan känsla än att bara få titta på det genom en museimonter. Att samla på fornsaker är mycket vanligt i England och på kontinenten. Det vore trevligt om även vi svenskar kunde ha en större marknad för denna typen av konstföremål/antikviteter. De har ju tillverkats av människor för människor.
Se bild(er) som visar kvalitén på det du bjuder på. Jag försöker alltid ta så rättvisande bilder som möjligt så att de fel och skador som kan finnas tydligt framgår. Eventuella fel som jag vet om beskrivs i texten ovan.
Betalning: Om inget annat överenskommits före budgivning ska auktionen vara betald senast 7 dagar efter det att jag skickat ”vinnarmailet”. Betalning görs till mitt konto på Handelsbanken. Om betalning ej gjorts i tid förbehåller jag mig rätten att behålla objektet eller erbjuda det till annan köpare.
Portokostnaden tillkommer på slutbudet. Jag ansvarar inte för försändelser som posten slarvat bort. Önskar köparen största möjliga försiktighet får köparen bekosta rekommenderat brev. Om sammanlagd köpesumma överstiger 600:- sker leverans alltid som rekommenderat brev (70:- tillkommer). Leverans sker så fort pengarna registrerats på mitt konto.
Naturligtvis samemballerar jag med andra vunna auktioner, portokostnaden baseras då på postens taxor för att skicka brev och paket.
Omdöme på Tradera ser jag som ett kvitto på att affären är klar och godkänd.
Lämnar därför som köpare omdöme när jag godkänt varan och som säljare när köparen tagit emot varan och lämnat omdöme.
Lycka till med budgivningen !