Auktionen är avslutad.

Du kanske gillar någon av dessa?

 1. -0%

  järnyxa från vikingatiden järnåldern

  tottewi | Betyg: 4,9 fre 17:14
  1. 500 kr 500 kr 0 bud
  2. +35 kr frakt
  1. 60 kr 60 kr 0 bud
  2. +52 kr frakt
 2. -0%

  ÄLDRE 9 ST SKÄRVOR FLINTA FRÅN STENÅLDEN .

  H.M1972 | Betyg: 4,9 24 jan 22:56
  1. 449 kr 449 kr 0 bud
  2. +59 kr frakt

Silverring från vikingatiden

271 besökare

Auktionen är avslutad

Vinnare: oden-63
 • Frakt
  • Posten (7 kr)
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Swish
  • Banköverföring
 • Om säljaren

Beskrivning

Silverring från vikingatiden
Ringen är tillverkad av en silvertråd med omlott snodda ändar och en dekorativ ögla. På ringen sitter det två blå fasettslipade glaspärlor. Den som burit ringen har kunnat välja vilken del som skulle vara synlig, öglan eller pärlorna. Ringen har fått en liten ”knäck” vid pärlorna. Små silverringar har ibland trätts på armringar och hittas i de skandinaviska silverskatterna. Följ gärna länken nedan för att se skatten från Lackalänga i Skåne som innehåller denna typ av ringar:
http://historiska.se/upptack-historien/artikel/lackalanga-vikingaskatt/
Sista bilden är visar resultatet av en XRF-analys av detta föremål. Det är ett foto av instrumentets display. Förutom silver (Ag) så ingår det andra metaller som normalt förekommer i nordiska silvermynt från vikingatiden. Dessa är guld (Au) och bly (Pb). Dessa metaller ingår inte i modernt silver.
Storlek: Yttre diameter ca 25 mm, inre diameter ca 20-23 mm
Vikt: 2,3 gr
Datering: 800-1100 e. Kr.
Ringen borde kunna gå att använda som fingerring men med tanke på att den är 1000 år gammal lämnar jag inga garanter på att den håller……….
InköptTimeLine Auctions Limited. Detta är ett mycket seriöst auktionshus som garanterar äktheten och är medlem i Art Loss register. TimeLine Auctions Limited har regelbundna auktioner med tusentals forntida föremål från Rom, Egypten, Grekland, vikingatiden, medeltiden mm. De har bland annat sålt klenoder som den silverring som Frankrikes nationalhelgon Jeanne d'Arc bar på 1400-talet. Dessa rara föremål kostar miljoner, men huvuddelen av de föremål som säljs har vanliga löntagare råd att köpa. Besök gärna deras hemsida. Varför inte göra som jag och köpa poster med föremål. Behåll det som tilltalar dig och sälj resten på Tradera till glädje för andra samlare.
Att äga och få hålla ett forntida föremål i sin hand ger en helt annan känsla än att bara få titta på det genom en museimonter. Att samla på fornsaker är mycket vanligt i England och på kontinenten. Det vore trevligt om även vi svenskar kunde ha en större marknad för denna typen av konstföremål/antikviteter. De har ju tillverkats av människor för människor.
Se bild(er) som visar kvalitén på det du bjuder på. Jag försöker alltid ta så rättvisande bilder som möjligt så att de fel och skador som kan finnas tydligt framgår. Eventuella fel som jag vet om beskrivs i texten ovan.
Betalning: Om inget annat överenskommits före budgivning ska auktionen vara betald senast 7 dagar efter det att jag skickat ”vinnarmailet”. Betalning görs till mitt konto på Handelsbanken. Om betalning ej gjorts i tid förbehåller jag mig rätten att behålla objektet eller erbjuda det till annan köpare.
Portokostnaden tillkommer på slutbudet. Jag ansvarar inte för försändelser som posten slarvat bort. Önskar köparen största möjliga försiktighet får köparen bekosta rekommenderat brev. Om sammanlagd köpesumma överstiger 600:- sker leverans alltid som rekommenderat brev (70:- tillkommer). Leverans sker så fort pengarna registrerats på mitt konto.
Naturligtvis samemballerar jag med andra vunna auktioner, portokostnaden baseras då på postens taxor för att skicka brev och paket.
Omdöme på Tradera ser jag som ett kvitto på att affären är klar och godkänd.
Lämnar därför som köpare omdöme när jag godkänt varan och som säljare när köparen tagit emot varan och lämnat omdöme.
Lycka till med budgivningen !