Auktionen är avslutad.

Du kanske gillar någon av dessa?

 1. Ny idag

  1. 379 kr 379 kr 0 bud
  2. +53 kr frakt
 2. Ny idag

  1. 1 250 kr 1 250 kr 0 bud
  2. +53 kr frakt
 3. Ny idag

  -0%

  järnyxa från vikingatiden järnåldern

  tottewi | Betyg: 4,9 5 feb 14:03
  1. 20 kr 20 kr 1 bud
  2. +35 kr frakt
 4. -0%

  FINGERRING FRÅN VIKINGATIDEN - UTROP 1 KR !

  inglund45 | Betyg: 5 lör 12:11
  1. 1 kr 1 kr 1 bud
  2. +10 kr frakt
 5. Ny idag

  -0%

  UNIK REMSÖLJA FRÅN VIKINGATIDEN - UTROP 1 KR !

  inglund45 | Betyg: 5 lör 11:15
  1. 1 kr 1 kr 0 bud
  2. +10 kr frakt
 6. -0%

  ÄLDRE 9 ST SKÄRVOR FLINTA FRÅN STENÅLDEN .

  H.M1972 | Betyg: 4,9 tis 22:56
  1. 449 kr 449 kr 0 bud
  2. +59 kr frakt
 7. -0%

  Tre bältebeslag från vikingatid eller tidig medeltid

  Edgar_Rex | Betyg: 5 29 jan 20:01
  1. 55 kr 55 kr 2 bud
  2. +8 kr frakt
  1. 55 kr 55 kr 2 bud
  2. +8 kr frakt

Horus öga från det forna Egypten

123 besökare

Auktionen är avslutad

Vinnare: ro_dahl
 • Frakt
  • Posten (7 kr)
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Swish
  • Banköverföring
 • Om säljaren

Beskrivning

Horus öga av grön fajans. Ögat (amuletten) kan bäras i ett snöre då den har ett samtida genomgående hål i längdriktningen.
Horus öga (Wedjat; även Ras öga) eller (”Udjat”) är en fornegyptisksymbol för vaksamhet och gudomligt skydd, företrädesvis från Horus eller Ra. Det förekommer ofta som skyddsamuletter. Ögat är en kraftfull symbol och symboliserar den kungliga makten, upplysning och handling. Horus var sedan äldsta tid symbolen för faraos person och stod för mod och styrka. Ögat ansågs ha läkande krafter och bars ofta som amulett i Egypten som skydd mot det onda.
För mer info om Horus öga:
http://en.wikipedia.org/wiki/Eye_of_Horus
Datering: 26-30:e dynastin 633-332 f. Kr.
Längd: 11 mm
Vikt: 0,3 gr
Såld på ett Franskt auktionshus specialiserat på försäljning av forntida artefakter och mynt. (Ett av de få auktionshus som regelbundet säljer egyptiska föremål). Det vetenskapliga studiet av det forntida Egypten satte inte igång förrän 1798 då Napoleon I anlände till Egypten som ett led i hans kampanj mot britterna. I och med detta så blev intresset för Egypten stort i Europa och stora mängder med artefakter fördes från Egypten till Europa, särskilt till Frankrike, England och Tyskland men även till Sverige.
Den forntida egyptiska kulturen var omåttligt populär i västvärlden under 1800-talet och det var vanligt att turister, sjömän och antikvitetshandlare stuvade ner ett och annat föremål i packningen. De mest spektakulära souvenirerna var mumierna vilka kom att utföras i stora mängder. Man kan säga att Europa drabbades av en "egyptisk feber”. Under många år skänkte egyptierna bort stora delar av sina kulturskatter. Det där med att västvärlden plundrat Egypten stämmer inte. Egyptierna betraktade länge sina fornlämningar som en outsinlig naturresurs.
Se bild(er) som visar kvalitén på det bjuder på. Jag försöker alltid ta så rättvisande bilder som möjligt så att de fel och skador som kan finnas tydligt framgår. Eventuella fel som jag vet om beskrivs i texten ovan.
Betalning: Om inget annat överenskommits före budgivning ska auktionen vara betald senast 7 dagar efter det att jag skickat ”vinnarmailet”. Betalning görs till mitt konto på Handelsbanken. Om betalning ej gjorts i tid förbehåller jag mig rätten att behålla objektet eller erbjuda det till annan köpare.
Portokostnaden tillkommer på slutbudet. Jag ansvarar inte för försändelser som posten slarvat bort. Önskar köparen största möjliga försiktighet får köparen bekosta rekommenderat brev. Om köpesumman överstiger 600:- sker leverans alltid som rekommenderat brev (70:- tillkommer). Leverans sker så fort pengarna registrerats på mitt konto.
Naturligtvis samemballerar jag med andra vunna auktioner, portokostnaden baseras då på postens taxor för att skicka brev och paket.
Omdöme på Tradera ser jag som ett kvitto på att affären är klar och godkänd.
Lämnar därför som köpare omdöme när jag godkänt varan och som säljare när köparen tagit emot varan och lämnat omdöme.
Lycka till med budgivningen !