Auktionen är avslutad.

Meteorit Nantan från Kina. OBS: ovanligt ex med kopparoxid. WOW.

117 besökare

Auktionen är avslutad

Vinnare: olle-7
 • Frakt
  • Posten (15 kr)
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Banköverföring
 • Om säljaren

Beskrivning

MYCKET ovanligt Nantan exemplar. Visserligen liten, men med mycket tydlig kopparoxid. (de gröna på bilderna)

Vikt: 2,6 Gram

Mått: 22x11x8 mm.

Inkl exklusivt äkthetscertifikat.

Övrigt om själva meteoriten:

Nantan meteoriten hittades för första gången år 1958 i Guangxi Provinsen i Kina.Det är en sk Iron (lllCD) Medium Octahedrite Bandvidd 1mm.Man räknar med att nantan meteoriten har en ålder av > 5 Miljarder år dvs äldre än jorden i sig.Själva nedslaget skedde i Maj år 1516 och vittnen beskrev följande:

Under sommaren i maj Jiajing 11 år, föll stjärnor från himlen i nordväst riktning och viftade som ormar och drakar De var lika ljusa som blixten och försvann på några sekunder. Nedslagsområdet av Nantan meteoritens nedslag visade sig ha en storlek av 27-28 km lång och 8 km bred.Totalvikten beräknas till ca 9500 kg.Den beräknade hastigheten vid inträdet i jordatmosfären uppskattas till mellan 30-60 000 km/tim. Den genomsnittliga kemiska sammansättningen i Nantan meteoriter är: Fe 92,35%, Ni 6,96%, som tillhör IIICD typ av järn meteorit baserat på taxonomi Wasson och andra (1980). Följande spårelement har detekterats: C, Cu, Co, S, P, Cr, Ga, Ge, As, Sb, W, Re, Ir, Au, Ru, Pd, Os, Pr och Mn. Ag, Cd, Pb och isotoper.

Enligt Kinesisk tro,ska dessa mycket gamla meteoriter medföra både tur,lycka och välbefinnande.

Som medlem i I.M.C.A ( International Meteorite Collectors Association) medlems nr 5181 samt METSOC (Meteoritical Society) har jag förbundit mej att samtliga meteoriter jag säljer är 100% äkta och de uppgifter jag lämnar är riktiga. Gå gärna in på www.imca.cc

Samtliga meteoriter jag säljer,behandlar jag med ett specialvax som har utvecklats och används av British Museum.Detta förhindrar ev rost under en lång tid. Behandlingen görs efter att fotograferingen är gjort,vilket gör att färgen kan avika något i förhållande till verkligheten.

Betalningsvillkor:

Överföring till konto senast 5 dagar efter avslutad auktion.

Frakten till de övriga nordiska länderna är 30sek.

Jag samlevererar givetvis fler vinster för billigare frakt.

Bud som vanligt,bindande