Beskrivning

Namn: Del av bete ifrån mammut

Storlek: ~12x5cm

Ursprung: Nordsjön

Beskrivning:

Mammutar (Mammuthus) är ett utdött släkte elefantdjur som härstammar från elefanter som för cirka 3 miljoner år sedan vandrade norrut från Afrika. Fossil av mammut är kända från Afrika, Europa, Asien och Nordamerika. Mammutarna hade vanligen långa böjda betar, och de arter som levde långt norrut hade tjock päls. Populärt brukar ullhårig mammut åsyftas när begreppet används eftersom den mest motsvarar sinnebilden av en mammut.

Det finns runt 30 fynd av mammut i Sverige där det ofta hittas i grustag. Men vanligtvis hittas fossilerna på botten av Nordsjön eller i permafrosten i Sibirien.

Med trålfisket utanför Nederländerna fångas mycket fossiler från istiden upp med näten. Genom olika samarbeten har forskare, museum och säljare fått tag på stora mängder fossiler. Problemet idag är att man inte fiskar på samma sätt med trål och antalet båtar har minskat.

Om fler bilder eller andra frågor finns, skicka ett meddelande. Svarar gärna!

Betalning sker inom 3 dagar efter vunnen auktion. Om annat önskas kontakta mig innan du lägger budet. Är det inget vi kommit överens om innan budet lagts är det 3 dagar som gäller.

Samfrakt erbjuds!
Innan betalning kontakta mig för ett korrekt fraktpris. Om budgivningarna avslutas med mer än 3dagar mellan kontakta mig och meddela att du tänker buda på annan annons. Så avvaktar jag och skickar totala frakten.

Ansvarar inte för postens slarv, skickar ordentligt för att skydda varorna.

Lycka till!

Objektsnr 630390781

Visningar 66

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 19 apr 22:20

Del av mammutbete från Nordsjön

Såld för

239 kr

Annonsen är avslutad

Såld med köp nu

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma kampanj

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?