Beskrivning

Namn: Äggskal ifrån elefantfågel

Storlek: Lådan är 8x5,8x3,5cm

Ursprung: Sydöstra Madagaskar

Beskrivning:
De gigantiska elefantfåglarna levde enbart på Madagaskar och har varit utdöda åtminstone sedan 1500-talet. Släktet Aepyornis omfattar de största fåglar som man känner till har existerat. De mätte över tre meter och vägde mer än ett halvt ton. Dock fann man i oktober 2006 en oklassificerad art inom familjen Phorusrhacidae med ett större huvud.[3]. Fynd av vuxna fåglar och ägg från släktet Aepyornis har gjorts och vissa ägg har en omkrets på över en meter och en diameter på upp till 34 cm (Mlíkovsky, 2003). Äggvolymen är därmed ungefär 160 gånger större än hos ett hönsägg (Hawkins and Goodman, 2003: 1026).

Eftersom det inte finns några fossila fynd från Madagaskars regnskog tror man inte att det fanns arter som anpassat sig till tät skog.

Om fler bilder eller andra frågor finns, skicka ett meddelande. Svarar gärna!

Betalning sker inom 3 dagar efter vunnen auktion. Om annat önskas kontakta mig innan du lägger budet. Är det inget vi kommit överens om innan budet lagts är det 3 dagar som gäller.

Samfrakt erbjuds!
Innan betalning kontakta mig för ett korrekt fraktpris. Om budgivningarna avslutas med mer än 3dagar mellan kontakta mig och meddela att du tänker buda på annan annons. Så avvaktar jag och skickar totala frakten.

Ansvarar inte för postens slarv, skickar ordentligt för att skydda varorna.

Lycka till!

Objektnr 632038173

Visningar 48

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 5 maj 20:21

Äggskal ifrån elefantfågel i plastlåda

Såld för

159 kr
Annonsen är avslutad

Såld med prisförslag

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?