Beskrivning

Säljer ett stort vackert ytterfoder från tidigt 1900-tal i flintgods, producerat av Gefle porslinsfabrik som grundades 1910. Bra bruksskick. Ett mindre bortfall av dekoren som löper runt fodrets mynning (se närbild sista fotot), men det är verkligen inget uppseendeväckande och hör förstås till normalt bruksslitage, liksom spåren av användning invändigt. Naturligtvis har den också ålderskrackeleringar både ut- och invändigt, vilket gör patinan så mycket skönare. Det finns en gammal spricka som går halvvägs ner i krukan från kanten. Den går inte att "rucka på" utan är så att säga fast. Vackra lugna färger, med ett mönster av vad jag tror är lila vallmo. Den andas verkligen lätthet, ljus och vår/sommar. 18,5 cm hög och 22,3 cm i diameter upptill.

Jag säljer just nu också en stor väggbonad i linne som är fin i samma inredningssammanhang som detta ytterfoder. Kika gärna in den :)

OBS! Säljaren har katt, men hemmet är rökfritt!

Betalning emotses inom tre dagar efter avslutad auktion och jag skickar försändelsen inom tre dagar efter mottagen betalning. Behöver du fler dagar på dig att betala eller vill dela upp betalningen, kan du t ex gratis välja faktura 30 dagar via Klarna som betalningsmetod.

Jag packar mycket väl och tar inte ansvar för fraktbolagets hantering av paketet. Frakten står vinnaren av auktionen för och jag erbjuder de två billigaste fraktalternativen för varje försändelse som skickas så att köparen själv får välja vad som passar bäst. Fraktpriserna är ingenting jag styr över utan gör det bästa jag kan för varje vara som skall fraktas. I annonsen och vinnarmejlet framkommer vilka betalningsmetoder som gäller och jag tar INTE emot banköverföringar på "traditionellt sätt".

Objektnr 633390435

Visningar 63

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 20 maj 16:17

SISTA CHANSEN! Stort ytterfoder/kruka, flintgods, tidigt 1900-tal, vallmo, Gefle

Såld för

320 kr

Annonsen är avslutad

Såld med köp nu

Arkeologen71

Dala-Husby, Sverige

5.0

Arkeologen71

Verifierad

Toppsäljare

592 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?