Beskrivning

Upplev den själfulla elegansen i svensk konstnärskap med denna gjutjärnsskulptur av Gunnar Kanevad, en firad svensk skulptör född 1930. Daterad 1976 och numrerad 481, är detta verk ett slående exempel på Kanevads förmåga att förvandla järn till något som överskrider materialets inneboende styrka och fyller det med fluiditet och känsla.

Med en höjd på cirka 30 cm är denna skulptur en imponerande närvaro. Dess silhuett kännetecknas av en djärv, abstrakt form som antyder både mänskliga och organiska former, suddar ut linjen mellan den naturliga världen och den mänskliga upplevelsen. Skulpturens texturerade yta och mörka patina framhäver dess form, och belyser samspel mellan ljus och skugga som ger detta stycke dess dynamiska visuella effekt.

Trots sin ålder bär skulpturen sin historia med stolthet, och dess märken ses som tecken på ett vällevt och älskat liv. Dessa bruksspår drar inte ner skulpturens skönhet; snarare tjänar de till att förstärka dess berättelse och äkthet, och inbjuder betraktaren att fundera över dess förflutna och de händer som har värderat den.

Detta verk av Gunnar Kanevad är inte bara en dekorativ artikel utan ett stycke historia från en av Sveriges mest respekterade skulptörer. Det är ett perfekt förvärv för samlare och entusiaster av skandinavisk design och för de som uppskattar modernistisk konsts bestående lockelse.

Oavsett om du vill lägga djup till din samling eller söker ett framstående verk som kan tjäna som en centralpunkt i ditt hem eller kontor, lovar denna Gunnar Kanevad-skulptur att vara en samtalsstartare. Det representerar en unik möjlighet att äga ett stycke konst från 1900-talet som kommer att fortsätta inspirera och fängsla för kommande generationer. Missa inte chansen att integrera detta stycke av skandinaviskt arv i ditt liv.

Objektsnr 631082013

Visningar 35

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 23 maj 14:52

gjutjärnsskulptur av Gunnar Kanevad 1976 nr. 481

Pris

975 kr

Elexior

Strängnäs, Sverige

4.8

Elexior

Verifierad

11 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?