Beskrivning

"The Garden Gnome / TRÄDGÅRDGNOMEN" #141

Denna vackra och mycket sällsynta figur är känd som "Trädgårdstomten" och gjordes endast i väldigt få exemplar (1 500 stycken) från Artina 1990 och 1 500 stycken från Flambro 1992.

Den är otroligt detaljerad och väger dessutom som en tegelsten ;-)

Trädgårdsmästaren håller på med dagens trädgårdsarbete och står med sin kratta och vattenkanna. En trädgårdsskyffel står på marken bredvid salladen. Vackra blommor ( Asters ), ekollon/hasselnötter , nyckelpigor, en larv och den sötaste kärrgrisen som tittar ut mellan löven.

Special Limited Edition nr. 351 av 1 500 producerade

Tillverkare: Artina, USA 1990

Design: Klaus Wickl

Höjd: 20 cm

Bredd: 15 cm

Mycket bra skick.

Original Certifikat och broschyr

Trädgårdstomten

”Vi hade följt honom i flera dagar. Det var naturligtvis vårt problem, för som Riens bok tydligt säger, gör den svårfångade lilla varelsen bara sitt arbete på natten.

Men äntligen, på väg hem, precis när skymningen höll på att falla, snubblade vi över en liten glänta i den täta skogen, och plötsligt var han där - trädgårdstomten själv.

Vi pausade och det gjorde han också – Det såg nästan ut som om han poserade för oss när han stod där framför en färgglad monter av prästkragar.

Hans blick var kontemplativ snarare än rädd. Till slut talade han med en lugn och fridfull röst. "Blommorna - De är asters-nova-anglia eller New England Asters", korrigerade han försiktigt. Fröna kom hela vägen från den nya världen för över 300 år sedan, skickade av min kusin, Pieter Stuyvesant, som emigrerade med de första kolonisterna ."

Nästan omgiven av de stora vackra blommorna med de violetta kronbladen presenterade tomten oss sedan för sina vänner: nyckelpigan, larven och slutligen sin söta vän kärrgrisen, som försiktigt petade ut sin söta lilla nos ur bladverket.

Vi ville så gärna att detta underbara möte skulle fortsätta, men nu var ljuset nästan borta och trädgårdstomten uppmanade oss att åka hem.

Men vi hörde hans röst följa oss in i natten: "Kom ihåg att den som planterar en trädgård planterar lycka...."

Objektsnr 629913073

Visningar 76

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 17 apr 18:00

Gnomes, Tomtar, Rien Poortvliet

Såld för

2 000 kr
Annonsen är avslutad

Såld med prisförslag

pjevsi15

Solrød Strand, Danmark

5.0

Verifierad

Toppsäljare

128 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?