Beskrivning

Titel = "Muminvinter" av Tove Jansson
Artist = Artister, se foton
Label
= Snurr-skivan
Skivnummer
= SNURR-EP 219 (mono)
Format
= 7" vinyl, EP, 45rpm, dubbelsidig
Pressning
= SE
Vintage
= Sannolikt 1:a utgåvan
Sökord
= mumintrollet mumindalen muminfamiljen lilla my
.
.
.
Visor för barn och barnsliga vuxna, baserat på Tove Janssons böcker. Innehåll och roller, se bilder.

En gammal toploader, allra första utgåvan av denna titel vad jag kan se. Omslaget är laminerat på båda sidor.

Konvolutet är högblankt, inga splits, inga skador, inga fläckar, inget skrivet, inga etiketter! Nedre vänstra hörnet lite tilltryckt. Lamineringen helt perfekt på båda sidor. Bra väggprydnad, alltså. Baksidan har däremot gulnat kraftigt under lamineringen (vad jag kan bedöma, även om jag inte är säker på att baksidan verkligen varit vit en gång). Hur fronten exakt sett ut som ny har jag svårt att avgöra eftersom den röda och den rödbruna färgen har full friskhet (framsidan ser ut så här på de få bilder man hittar).

Skivan är mycket blank och fin, lystern indikerar obetydligt slitage, inte många spindle trails på etiketterna. En hel del ytterst ytliga kosmetiska streck från pappfickan syns i skarpt ljus. Några längre hairlines. Inga hårda märken eller repor, ser inga skador som ska kunna höras. Inga synliga pressningsfel i vinylen. Etiketterna har inga skador. Centrumnavet i behåll.

"Barnens egen skiva" måhända, men detta ex har uppenbart endast hanterats av vuxna.
.
.
.
Frakt 25 kr om Postnord med rabattmärken godtas
. Skiva och omslag separeras, styv kartong runt.

***************************
.
.
.
NOTERING OM FELTRYCK / FELPRESSNING


Detta exemplar av Muminvinter kan vara en felpressning. Vilket i förekommande fall kan ha en intressant effekt på säg samlarvärdet.

Skivtiteln har normalt lackmatriserna SNEP 538 (A-sidan) och SNEP 539 (B-sidan), precis som det står även här på etiketterna (under "Made in Sweden").

Men detta exemplar har matris SNEP-537 (sic!) i runouten på sidan 1 (se bild 3)! Sidan 2 har matrisnummer SNEP-538 i runouten (svårt att uppfatta i bild, graveringen ligger till hälften under etiketten men jag har bekräftat med lupp). En annan avvikelse från fabrik är dubbeltrycket på label 2. Se bild 4! Ja, det var en riktig snurrskiva.

Vad betyder detta? I bästa fall är SNEP-537 en alternativ tagning, ett annat framförande. Kanske med andra personer. Man ändrade sig kanske senare sedan man pressat upp de första skivorna, tryckte nya etiketter men råkade sätta nya etiketterna på några ex av den skiva man skulle dra in. Då handlar det i praktiken om två olika skivor som bär samma titel. Mumma för samlarna.

Något är faktiskt annorlunda. Inte bara att sidorna (A/B) skulle vara omkastade (B/A) eller att fel nummer skrivits i lacket. Sidan 2 på detta exemplar (trots samma namn på matrisen, SNEP-538, som på min andra skiva jag haft) spelar betydligt närmre etiketten dvs innehåller mera musik eller är hårdare utstyrd. Nej, jag har inte lyssnat och jämfört.

Objektsnr 628875252

Visningar 58

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 2 maj 10:24

Muminvinter av Tove Jansson ** Udda objekt: toploader (1:a) med FELTRYCK! ** EP

Pris

145 kr

Slutar om

Arpeggione

Uppsala, Sverige

4.9

Arpeggione

Verifierad

Toppsäljare

120 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?