Beskrivning

Ice on Fire, är det nittonde studioalbumet av den brittiska rockmusikern och kompositören Elton John. Albumet spelades in i Sol Studios i Cockham under första halvan av år 1985 och släpptes den 4 november 1985 av Elton Johns eget bolag The Rocket Record Company i England och övriga Europa och av Geffen Records i USA och Canada. Albumet innehåller bland annat en av Elton Johns mest älskade och spelade låtar Nikita, men även singlarna Wrap Her Up, Soul Glove och Cry to Heaven.

Detta är den europeiska utgåvan, pressad av PolyGram Record Service, Baarn i Holland (Made in Holland), för den europeiska marknaden och utgiven i november 1985 av The Rocket Record Company (Rocket 826 213-1).

Omslag, innerfodral, bilagor m.m.
Omslaget (glossy/matte) är som helhet i mycket bra skick (Near Mint/Excellent), utan direkta skador eller kantstötningar men med några mindre rester från egen registrering och sortering (se bilder). Ingen antydan till s.k. "ringwear", ringmärken efter skivan, på någon del av omslaget (se bilder). Original innerfodral med låttexter och albuminformation i nära nyskick (se bilder).

Vinylskivans skick
Vinylskivan är i mycket fint skick (Near Mint) utan repor, hack eller andra märken som påverkar uppspelningen. Inga så kallade hairlines förekommer. Skivorna spelar igenom helt perfekt, utan hopp eller hack och utan bakgrundsknaster eller knäpp som stör uppspelningen.

Bedömt värde och utropspris
Albumet i denna europeiska utgåva är relativt vanlig och går att få tag på för någon hundralapp på Discogs, dock sällan i så fint skick som denna (Near Mint/Excellent). Mitt utropspris: 80 SEK.

Övrig information och villkor
Utöver detta album säljer jag även följande Elton-John-album här på Tradera:

Caribou - Canada 1974, MCA Records (MCA-37065)
Blue Moves - U.K. 1976, The Rocket Record Company (ROSP 1)
A Single Man - Scandinavia 1978, The Rocket Record Company (9103 500)
21 at 33 - Scandinavia 1980, The Rocket Record Company (9103 511)

Passa på och komplettera din Elton John samling med de album du saknar. Titta även gärna på mina övriga annonser på Tradera och utnyttja möjligheten att samfrakta flera köp till lägre fraktkostnad. Det går att frakta tre LP till samma pris som en (59 SEK). Dubbelalbum räknas viktmässigt som två.

Säljs och skickas endast inom Sverige. Skickas väl emballerat i wellpappkartong specialgjord för transport av Vinylskivor. Köparen betalar portot (59 SEK, med Schenker). Finns även för avhämtning i Kristianstad.

Objektsnr 629770590

Visningar 18

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 20 apr 19:30

Elton John - Ice on Fire - The Rocket Record Co. (1985)

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

SonMod

Kristianstad, Sverige

5.0

SonMod

Verifierad

Toppsäljare

173 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?