Beskrivning

Double Fantasy är det femte och sista studioalbumet av den brittiska musikern och tidigare Beatles-medlemmen, John Lennon. Albumet är inspelat i The Hit Factory i New York under augusti och oktober 1980 och släpptes av Geffen Records i november 1980. Albumet, som innehåller låtar av både Lennon och hans fru Yoko Ono, blev Lennons sista. Han sköts till döds av Mark Chapman i New York den 8 december 1980.

Detta är den skandinaviska originalutgåvan, pressad i Sverige (Made in Sweden, Geffen Records – GHS 2001), av Skandinaviska Grammophone AB, utgiven i november 1980.

Omslag, Innerfodral, Bilagor, m.m.
Albumet är som helhet i fint skick. Omslaget (Excellent) visar, utöver ett mindre märke efter egen sortering och etikettering samt mindre märken från en prislapp på framsidan av konvolutet, endast obetydliga tecken på slitage. Inga s.k. "ringwear", ringmärken efter skivan, kan skönjas. Original innerfodral med låttexter, visar ringa bruksslitage (se bilder).

Vinylskivans skick
Vinylskivan är i mycket gott skick (Excellent) utan förekomst av repor eller så kallade "hairlines". Skivan spelar igenom utan hopp eller hack, och utan störande bakgrundsknaster och knäpp mellan låtarna.

Bedömt värde, Utropspris och Övriga Villkor
Albumet i denna lutgåva och i motsvarande skick, är ganska eftertraktat och säljs på nätet för som mest mellan 250 och 300 SEK. Mitt utropspris: 65 SEK.

Säljs och skickas endast inom Sverige. Skickas väl emballerat i wellpappkartong specialgjord för transport av Vinylskivor. Köparen betalar portot (59 SEK, med Schenker). Finns även för avhämtning i Kristianstad.

Titta gärna på mina övriga annonser och utnyttja möjligheten attsamfrakta flera köp till lägre fraktkostnad. Det går att frakta tre LP till samma pris som en (59 SEK). Dubbelalbum räknas viktmässigt som två.

Objektsnr 628122654

Visningar 70

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 9 apr 12:17

John Lennon - Double Fantasy - Originalutgåva, Geffen Records, Sweden (1980)

Slutpris

|

80 kr

Auktionen är avslutad

Vallrum105 vann auktionen

SonMod

Kristianstad, Sverige

5.0

SonMod

Verifierad

Toppsäljare

173 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?