Beskrivning

Guldfoliesedlar är vanligtvis speciella jubileumssedlar eller samlarsedlar som innehåller guldfolieelement.
Dessa sedlar är ofta gjorda med ett tunt lager av guldfolie applicerat på ytan, vilket ger dem ett distinkt gyllene utseende.
De utfärdas ofta av centralbanker eller regeringar för att markera speciella tillfällen, fira historiska händelser eller hedra viktiga personer. Även om de kan ha ett högre nominellt värde än vanliga sedlar, bestäms deras faktiska värde vanligtvis av samlares efterfrågan.

När du viker dessa guldfoliesedlar kan guldfolielagret bidra med att , beroende på foliens tjocklek och kvalitet samt vikningstekniken oftast återgå till sitt släta raka originalform.

Men överdriven vikning kan skada folielagret, vilket kan äventyrar sedelns integritet och estetiska tilltalande. Därför är det i allmänhet tillrådligt att hantera sedlar i guldfolie med omsorg för att bevara deras skick och uppskattningsvärde.

Sedlar i guldfolie har ett lyxigt och iögonfallande utseende tack vare de skimrande guldfolieelementen.

De är mycket eftertraktade av samlare, vilket gör dem till värdefulla tillägg till numismatiska samlingar.

Dessa sedlar firar ofta viktiga händelser, historiska figurer eller milstolpar i ett lands historia, och fungerar som påtagliga påminnelser om viktiga ögonblick.

De produceras ibland i begränsade kvantiteter och erbjuder exklusivitet och sällsynthet, vilket ökar deras uppskattningsvärde och önskvärdhet bland samlare.

Diverse organisationer, föreningar och affärsverksamheter använder ofta dessa sedlar som reklamverktyg för att öka medvetenheten om kulturarv, turism eller nationella prestationer.

De kan även fungera som pedagogiska verktyg, lära människor om historiska händelser, viktiga figurer eller kulturella symboler avbildade på sedlarna.

Medborgare är ofta stolta över att visa upp dessa sedlar och ser dem som symboler för nationell identitet och stolthet.

Slutligen så funkar de perfekt som gåvor och souvenirer. De gör unika och minnesvärda presenter eller souvenirer för speciella tillfällen, så att människor kan dela och bevara omhuldade minnen.

Notera att dessa inte är utfärdade av någon bank eller regering. De är bäst tänkta som props/uppvisningsobjekt eller andra applikationetillfällen men inte för investeringar.

Objektsnr 631218218

Visningar 63

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 28 apr 10:21

Golden Foil 100 Dollar Sedel. Samlar/Uppvisningsobjekt.

Slutpris

|

29 kr

Auktionen är avslutad

Nichakeris vann auktionen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?