Beskrivning

Gustafsson, T. Svenska medaljer präglade i aluminium

Trådinbunden i hårda pärmar (bästa kvalitet)! A5-format, 60 sidor. Av Tomas Gustafsson. Växjö 2011. Ny! (Pärmen har inte varit uppslagen).

Ett påkostat referensverk för svenska aluminiummedaljer. Samtliga medaljer är avbildade (i färg) och detaljerat beskrivna. Biografier och beskrivningar har även gjorts över de personer, motiv och händelser som medaljerna avser. De introducerande avsnitten behandlar också aluminiumets historia, den första aluminiumtillverkningen i Sverige och kort om tillverkningsprocessen.

Numrerad upplaga av 200 exemplar!

Svenska medaljer präglade i aluminium
Medaljer präglade i aluminium är mycket sällan förekommande jämfört med medaljer i guld, silver och brons. Av alla tusentals medaljer känner vi bara till ett 30-tal äldre svenska medaljer i aluminium.

Det första föremålet tillverkat i aluminium i världen var just en medalj, denna präglades 1855. Aluminium var på 1850- och 1860-talen oerhört dyrt att framställa och betingade högre pris än t.ex guld.

De första aluminiummedaljerna med svensk anknytning präglades på 1880-talet, Den första medaljen av svensktillverkat aluminium präglades 1934 av Svenska Aluminiumkompaniet i Månsbo, Avesta.

Objektsnr 627411132

Visningar 29

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 31 mar 20:11

Gustafsson, T. Svenska medaljer präglade i aluminium

Utropspris

|0 Bud

35 kr

Auktionen avslutades utan bud

numix

Kalmar, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

6 094 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?