Beskrivning

Det jag säljer här är en utställningsposter i kartong av Jackson Pollocks Black & White, Number 26A. Den kommer från Centre Pompidou i Paris där konstverket från 1948 hänger som en del av deras permanenta utställning.

"På golvet är jag mer tillfreds. Jag känner mig närmare, mer del av målningen, eftersom jag på så sätt kan gå runt den, arbeta från de fyra sidorna och bokstavligen vara med i målningen." (Pollock)

Från 1947 och framåt övergav Jackson Pollock det figurativa måleriet till förmån för "dripping" och "pouring" som består i att placera duken på golvet och stänka eller hälla färg på den. Här använder konstnären en slät och glansig industrifärg för att behandla alla delar av duken lika enligt "all-over"-stilen. Verket ingick i konstnärens första europeiska utställning, organiserad 1952 av Studio Facchetti i Paris.

Det här fantastiska konstverket i tjockt papper (nästan kartong) är 100x68 cm och i bra begagnat skick.

Jag står för pack och emballage och skickar alltid spårbart och försäkrat. Samfraktar naturligtvis vid köp inom 1 dag. Jag ansvarar ej för Postens hantering under transporten.

Se gärna mina övriga auktioner med konst från bland annat Roy Lichtenstein, Shepard Fairey och Victor Vasarely

abstrakt konst, grafisk konst, expressionism, Jackson Pollock, limited edition, samlarobjekt, samlarföremål, collectors item, offset litografi

Objektsnr 631524542

Visningar 7

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 12 maj 17:34

Jackson Pollock - Black & White, Number 26A , 1948

Utropspris

|0 Bud

3 990 kr

Slutar om

Aries8212

Granö, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

355 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?