Beskrivning

Mona Johansson 1924-2010. Bildkonstnärinna och grafiker från Göteborg. Studerade vid Hovedskous målarskola 1946-1949. Hon är representerad vid bla Moderna museet, Nationalmuseum, Göteborgs konstmuseum, Hallands kulturhistoriska museum. 1991 tog hon emot Varbergs hedersplakett.

Sommaren 1963 kom hon till Varberg för första gången för att sedan återvända varje sommar. Hennes kärlek till gamla hus resulterade i en unik konstskatt bestående av hus som inte mer finns.

Motiv: Utsikt från en vindskupa på Borgmästaregatan 25 i VarbergSå här skriver Mona i sin bok Monas Varberg: Så sommaren 1964 var jag installerad på Borgmästaregatan 25 (Kanjes Hus) i ett litet vindsrum som fick vara sovrum, kök och ateljé. Jag trivdes från första stund och efter några år fick jag också rummet intill. Hela den öppna vinden var täckt med trasmattor. Jag hämtade vatten från en kran ute på vinden och toaletten var en trappa ner. Och det fanns en gemensam dammsugare. Jag skaffade mig telefon först och främst och sen blev det TV. Jag tyckte det var onödigt med kylskåp, men värdinnan Kerstin Rylander tyckte jag skull ha ett och så blev det. Nu kunde jag ta emot två kära gäster, mina systerdöttrar Persika och Plomma.

Storlek: 63x46 cm

OBS! Tavlan kan avlämnas I VARBERG

Objektsnr 629670707

Visningar 75

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 9 maj 19:02

Mona Johansson litografi - utsikt från vinden borgmästaregatan 25

Pris

400 kr

monuts

varberg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

471 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?