Beskrivning

Översatt av

Akryl og oliepasteller på lærred.

Rammen er håndmalet ayoustræ.

Mål med ramme 63 x 73 cm

Overskuddet fra auktionen går til Red Barnet.

Grafisk designer Ida Holm har malet et maleri til Red Barnet. ”Forbundet” hedder det og er det originale maleri, som er danner grundlag for den flotte plakat, som sælges på Red Barnets webshop til fordel for organisationens arbejde for udsatte børn. Nu sættes det originale værk på auktion, og overskuddet fra auktionen går til Red Barnet.

Ida Holms eget barn har spillet en væsentlig rolle i processen – og det er første gang, at Ida Holm har sit barn så aktivt med i sit værk.

“Det var grænseoverskridende for mig bare at sidde på mine hænder og lade mit barn udfolde sig uden min indblanding. Men det er jo en måde at give børn en styrke og en stemme, som hverken er fortolket eller censureret. At tro på at børns virkelighed og oplevelser er lige så gyldige som voksnes. At turde lytte til dem. Og det er også den måde, Red Barnet arbejder med børn. Og det, synes jeg, er så vigtigt,” siger Ida Holm.??

Motivet er skabt ud fra ideen om den barnlige glæde og styrken ved det enkelte barn. Det er blandt andet de energiske penselstrøg og stærke farver, som hendes barn har bidraget med.

Red Barnet er rigtig glade for samarbejdet og Ida Holms idé.

”Børn har ret til at blive lyttet til og taget alvorligt. Det kæmper Red Barnet for hver eneste dag både ude i verden og herhjemme. Børn har en stemme og skal høres. Og netop det børnesyn kommer til udtryk i Idas fine værk”, siger Johanne Schmidt Nielsen, generalsekretær i Red Barnet

Titlen på værket er FORBUNDET og kan forstås på flere måder. Ida Holm er som mor allerede stærkt forbundet til sit barn, men i processen oplevede hun en ny forbundethed, og det er værket et resultat af.

“Men vi mennesker er også forbundet på kryds og tværs. Jeg er altid blevet meget påvirket af at se og høre om børn, der bliver fanget i katastrofer eller i de voksnes krige.?Efter jeg blev mor, føler jeg en helt ny forbundethed med de børn, der bliver ramt. Derfor er det her samarbejde med Red Barnet så særligt for mig,” siger Ida Holm. ?

Ida Holm:
Ida Holm vandt sammen med sin partner i 2019 i TV 2s program ”Nybyggerne”.
Sammen med sin partner har hun i dag både plakatbrandet Taisho samt webshoppen Seramikku, der primært sælger japansk keramik. Derudover er hun kunstner og grafisk designer, der sælger sine egne værker.

Objektsnr 631143001

Visningar 4 277

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 5 maj 17:05

Maleriet ”Forbundet” af Ida Holm til fordel for Red Barnet

Slutpris

|

14 031 kr

Auktionen är avslutad

jn9609 vann auktionen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?