Beskrivning

Du bjuder på en ny, exakt reproduktion i mycket fin kvalité.

ÄLVALEK är en av vackraste bilder inom svensk målarkonst. Den gjordes 1866 av mästaren August Malmström (1829-1901) som var en av de verkligt stora inom svensk konst. Han har även målat en av Sveriges mest folkliga klassiker: Grindslanten.

Här har han fångat de mystiska och mytiska älvorna när dessa fagra varelser hand i hand dansar en slags ringdans.
Eller är det enbart en naturromantisk skildring av morgondiset? Jag tror inte det. Malmström har skapat en sagobild helt i tråd med hans brinnande känsla för svensk historia, kultur och folklig mythos.
Hur som helst en underbart vacker målning som fick stor spridning som reproduktioner i bildtidningar och som illustration till kända litterära verk av bland andra Viktor Rydberg.

Konsttryckt på duk i jätteformatet 0,60 x 1,00 meter.


Viktig information om trycket:

Denna konstreproduktion är tryckt på "canvas" duk. Dagens teknologi och canvas material garanterar den högsta tryckkvalité med fantastisk detaljrikedom och bästa färgsättning. Det läggs DUBBELT FÄRGLAGER för maximal lyster. Tryckeriet använder absolut senaste tryckmaskinerna och miljövänliga och mycket tåliga färger. Man använder en canvas duk (typ Digitex) som är syntetisk och strukturerad för bästa möjliga resultat och den är även mycket miljövänlig. Duken är mycket lätthanterlig och bilden har dessutom en vit marginal för maximal display vid inramning.

ALLA BILDER SKICKAS RULLADE I TÅLIGT PAPP RÖR, KLARA FÖR UPPSPÄNNING OCH EVENTUELL INRAMNING.

ALLTID SAMFRAKT!!

Objektsnr 627691040

Visningar 178

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 4 apr 20:11

ÄLVALEK av AUGUST MALMSTRÖM Älva Älvor Mytologi STOR på duk

Såld för

|0 Bud

290 kr

Auktionen är avslutad

Såld med prisförslag

landstormen

Helsingborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

4 394 omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?