Beskrivning

Du bjuder på en ny, exakt reproduktion i mycket fin kvalité.

Theodor Kittelsen (1857 - 1912) var Norges svar på John Bauer. Kittelsen var en fantastisk illustratör, författare och poet. Ingen kunde teckna ett troll som Kittelsen, som också gjorde stämningsfulla naturmålningar och även mörka, gotiska teckningar och dikt typ "Svartedauen" (Digerdöden).

NÄCKEN från 1892 är en av Kittelsens allra mest kända och dramatiska bilder, och den har präglat norrmännens uppfattning av vattenmonstret ”Nøkken”.

Detta är en mycket fin och exakt reproduktion, konsttryckt på duk i jätteformatet 0,66 x 1,00 meter.

Vi citerar Wikipedia: ”Näcken är ett övernaturligt manligt vattenväsen som främst håller till i älvar, åar, tjärnar och sjöar i inlandet. Figuren är känd från gammal nordisk folktro och diktning sedan fornnordisk tid, främst ifrån sägner och folkvisor från Norge och Sverige. Näcken är en förkroppsligande av farorna förknippade med vatten och uppträder i en rad olika skepnader. Ofta försöker han på olika sätt locka till sig personer för att dränka dem.

Näcken är kopplade till flera olika traditioner, särskilt med ursprung i germansk mytologi och förekommer i en mängd olika lokala varianter, under olika namn, i hela Nordeuropa. Föreställningen och historierna om näcken är besläktade med andra vattenlevande övernaturliga väsen och mytologiska element. I Norge och Sverige beskrivs han ofta som den fiolspelande näcken eller kvarngubben, vilka båda är yngre än de ursprungliga förställningarna om näcken. Näcken lånar ibland även drag av mer klassiska väsen som vattennymfer, exempelvis i tysk och mellaneuropeiska sägner, från lindormen, draugen, bäckahästen eller havsmannen.”

Viktig information om trycket:

Denna konstreproduktion är tryckt på "canvas" duk. Dagens teknologi och canvas material garanterar den högsta tryckkvalité med fantastisk detaljrikedom och bästa färgsättning. Det läggs DUBBELT FÄRGLAGER för maximal lyster. Tryckeriet använder absolut senaste tryckmaskinerna och miljövänliga och mycket tåliga färger. Man använder en canvas duk (typ Digitex) som är syntetisk och strukturerad för bästa möjliga resultat och den är även mycket miljövänlig. Duken är mycket lätthanterlig och bilden har dessutom en vit marginal för maximal display vid inramning.

ALLA BILDER SKICKAS RULLADE I TÅLIGT PAPP RÖR, KLARA FÖR UPPSPÄNNING OCH EVENTUELL INRAMNING.

ALLTID SAMFRAKT!!

Objektnr 633458539

Visningar 13

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 30 maj 18:58

NÄCKEN av TH KITTELSEN Norge s John Bauer Gotisk skräck Jättestor duk

Utropspris

|0 Bud

320 kr

Slutar om

landstormen

Helsingborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

4 401 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?