Beskrivning

Mycket välgjort hängsmycke i massivt silver 925.
2.5 gram.
Mycket god kvalitet.
Ca 25mm stort.

Pegasus föddes när hjälten Perseus skar av Medusas huvud och hennes blod sönder på marken. Han hoppade från hennes blod in i luften och gick rakt upp till Mount Olympus, där han hittade tjänst med Zeus. Han tros ha kommit ned till jorden en gång och slog sin hov på Corinths berg, som skapade Hippocren eller Hästens fontän.

Pegasus är ofta ihågkommen för att hjälpa hjälten Bellerophron besegra Chimera. Athena gav Bellerophron en speciell guldstång att sätta in i Pegasus 'mun, som blev en hylsa och bit, den första som någonsin använts av mänskligheten för en häst. Han reste Pegasus runt Chimera och slog henne med spjutet tills hon var död. Han reste Pegasus tillbaka till Olympus där Pegasus uppfödde sig i glädje när han återvände och dumpade Bellerophron tillbaka till jorden och skadade honom väldigt för resten av sitt liv.

Zeus använde Pegasus för att gå fram och tillbaka till cyklisterna för att samla mer blixtbultar när hans försörjning låg låg. I några återställningar av Perseus-myten tömmades Pegasus av Athena och skickades för att hjälpa Perseus rädda Andromeda från havet Serpent Cetus. I andra versioner använde Perseus de bevingade sandalerna som Hermes fick honom att använda i sin kamp mot Medusa.

Jag postar varor 2 - 3 ggr i veckan. Skickas från Sverige.
Normalt har du varan inom 2-3 dagar efter betalning. Ibland dagen efter.
Betalningsinformation kommer från Tradera efter avslutad auktion.

Objektsnr 628227646

Visningar 50

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 10 apr 14:42

Pegasus Häst Horse Smycke hänge Äkta silver.. 2.5 gram

Utropspris

|0 Bud

139 kr

Auktionen avslutades utan bud

SILVER-IMPORT

Torshälla, Sverige

4.9

SILVER-IMPORT

Företag

Toppsäljare

1 622 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar|Fri frakt över 500 kr

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?