Beskrivning

Längd: 8.99 mm
Bred: 6.84 mm
Djup : 3.99 mm
Vikt: 1.80 ct
Alexandrit är en sällsynt och värdefull ädelsten. Det bildas naturligt bara i ett fåtal regioner i världen. Även om den inte är lika hållbar som en diamant har Alexandrite en Mohs hårdhetsklassning på 8,5 av 10. Den är resistent mot repor och måttliga nivåer av värme och fukt.

På grund av sin utsökta skönhet och värde blir Alexandrite allt vanligare för fina smycken. Någon som letar efter ett diamantalternativ kan välja Alexandrite som förlovningsring.

En hisnande ädelsten som ser annorlunda ut från dag till natt, Alexandrite är verkligen exceptionell.

Som en av de sällsynta och mest värdefulla ädelstenarna är många omedvetna om hur underbar Alexandrit är. Liksom dess förmåga att ändra färger har betydelsen av Alexandrite förändrats över tiden. En gång en ädelsten förknippad med ryska kungligheter, finns Alexandrite nu med på unika förlovningsringar och designersmycken.

Alexandrit är en av de vackraste ädelstenar som förekommer naturligt. Dess färger är exceptionella från dag till natt. De unika färgförändrande egenskaperna hos Alexandrite är anledningen till att den kallas en "smaragd om dagen, rubin om natten".

Under dagsljus är Alexandrite blågrön eller påfågelblå. I skymningen förvandlas den färgen till en magnifik lila med röda undertoner. Denna förändring sker på grund av hur Alexandrite absorberar ljus.

Titta gärna på mina andra auktioner
Samfraktar såklart vid köp av flera produkter

Objektsnr 630212387

Visningar 199

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 21 apr 20:39

1.80 CT ÄKTA Alexandrite, Fasett slipad, färgförändrande ädelstenen

Slutpris

|

430 kr

Auktionen är avslutad

DanielS89 vann auktionen

SilverMoonStone

Ulricehamn, Sverige

5.0

SilverMoonStone

Verifierad

Toppsäljare

369 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?