Beskrivning

NEDERLÄNDERNA "Dekoration för ordning och fred", 1947.
Hedersdekorationen för ordning och fred inrättades av drottning Wilhelmina av Nederländerna i ett kungligt dekret den 2 december 1947. Priset instiftades medan den första av de så kallade polisaktionerna, den så kallade "Operationsprodukten", ett misslyckat försök att föra skärgården i öst tillbaka under holländsk kontroll med militär makt, fortfarande var i full gång. De tiotusentals holländska soldaterna var tvungna att belönas för sina ansträngningar och den höga titeln indikerar holländarnas strävan att återställa vad de såg som "ordning och fred", indoneserna skulle kalla det "kolonialt förtryck".

Hederstecknet tilldelas soldaterna från de dåvarande tre väpnade styrkorna och Royal Dutch Ostindies Army som tjänstgjorde i egentlig tjänst i dåvarande Nederländska Ostindien, eller Indonesien, och de angränsande maritima områdena under minst tre månader mellan kl. 3 september 1945 och 4 juni 1951. har varit i tjänst.
Enligt de formella kraven i det kungliga dekretet var beviljandedatumet den 27 december 1949 (det datum då överföringen av suveränitet till Sukarno-regeringen ägde rum). Efter fyrtio år förlängdes denna period till perioden mellan 3 september 1945 och 4 juni 1951. Holländska trupper var stationerade i Indonesien fram till 1951 och hjälpte till att överföra administrativa, polisiära och militära funktioner till indonesiska administratörer och soldater och med att evakuera tusentals Nederländska medborgare som repatrierades från den nya republiken Indonesien på egen önskan.
Hederstecknet kunde även delas ut till civila som under den angivna perioden gjorde en insats till de väpnade styrkorna i dåvarande Nederländska Ostindien. Dekorationen, eventuellt med spänne eller spännen, kan tilldelas postumt.

Objektnr 631889131

Visningar 37

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 31 maj 19:15

NEDERLÄNDERNA "Dekoration för ordning och fred", 1947. (F534)

Pris

225 kr

viklos

Nuernberg, Tyskland

5.0

viklos

Verifierad

Toppsäljare

709 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?