Beskrivning

En äldre skärmmössa för officerer i Royal Navy. Mössan är av den tidiga, mer vadderade modellen med kortare och hård skärm och inte så bred kulle. Kokarden, mössmärket (cap badge) är ordentligt tjockt och vadderat, och ger ett äldre intryck. Det gör också mössan som helhet, även om den har inslag som kan höra hemma under både första och andra världskriget. Under andra världskriget blev det dock vanligare med lite längre skärmar och större, mindre bolstrad kulle.

Mössan är i fint skick och utan malhål, men den är välanvänd och det syns på insidan (se bilder). Den har inga omfattande skavanker eller stora skador, men svettrememen i läder är smutsig av användning och lite sliten. Tillverkarmärken och andra stämplar som troligtvis suttit inuti kullen har suddats ut av användning. Silkesrosetten finns kvar och är hel men lite smutsig på knuten (se bild). Mössan har legat så en del av kanten viker in sig när den inte används (se bild 7). Men lädret är ännu mjukt och följsamt, så det är inga problem att sätta den på huvudet eller på en hattstock.

Vänstra knappen till mössremmen är lite sladdrig (men den sitter fast, se bild).

Några mindre kantstötningar på skärmkanten och mössremmen (se bild). Även några ljusa prickar på skärmen (tror det syns på bilderna, osäker på om det är smuts eller skavt). En repa/skavning på 2 cm i det gröna fodret på undersidan av skärmen (se bild).

Den har ingen synlig storleksmärkning. Men när jag mäter innermåttet är det lite drygt 55cm, och diametern är cirka 17,6 cm.

Jag skickar gärna fler bilder på detaljer vid önskemål!

Förutom angivna betalmetoder går det också bra med banköverföring.

Objektsnr 630527483

Visningar 419

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 28 apr 22:43

TIDIG / ÄLDRE OFFICERSMÖSSA FÖR ROYAL NAVY. EV. FÖRSTA VÄRLDSKRIGET

Slutpris

|

621 kr

Auktionen är avslutad

maxblue vann auktionen

Hakteg

Bålsta, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

530 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?