Beskrivning

Fritz von Dardel och Kungl. Svea livgarde, av Johan Engström, Staffan Marelius, Carl Magnus Pontén, Thomas Roth, Urban Schwalbe, Sven Tiberg och Henrik von Vegesack

En vacker bok om Stockholm på 1800-talet. Stockholm hade på 1800-talet en starkt militär prägel. Det som idag är Östermalm rymde flera regementen och Gärdet var ett övningsfält där man stundtals sköt med kanoner. Främst bland regementena i staden var Kungl. Svea livgarde.

Från 1837 var officeren och konstnären Fritz von Dardel verksam vid Svea livgarde, som han skildrade i ett stort antal bilder. I kretsen kring kung Karl XV och gardesofficerare utspelade sig ett uppsluppet nöjesliv med militära inslag. Dardel fångar det militära livet i Stockholm med drastisk humor, ofta ömsint, ibland med ironi.

Bilderna i boken är idag en omhuldad skatt på Livgardet, som numera finns i Kungsängen nordväst om Stockholm och på Gärdet. Texterna i boken är skrivna av nutida kolleger vid Livgardet under ledning av Sven Tiberg.

Den inbundna boken (klotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i mycket nära nyskick. Den är mycket rikligt illustrerad med fotografier, men framförallt fantastiska reproduktioner, övervägande i färg.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 247/179 mm
Ryggbredd ca 28 mm
Vikt ca 860 gram
Sidantal 239
Författare Johan Engström, Staffan Marelius, Carl Magnus Pontén, Thomas Roth, Urban Schwalbe, Sven Tiberg och Henrik von Vegesack
Förlag Medströms bokförlag
Språk svenska
Utgivningsår 2014
ISBN 91-7329-118-7

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr där den fina boken kommer att kunna bli mycket väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet!

Betalning:
VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 631897473

Visningar 38

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 8 maj 20:00

Fritz von Dardel och Kungl. Svea livgarde

Utropspris

|0 Bud

240 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 804 omdömen