Beskrivning

Bergslagens Artilleriregemente 50 år, av Rune Antonsson och Malte Månsson

”En välskriven och intresseväckande minnesbok, som på ett utmärkt sätt belyser de första femtio åren av regementets historia. Fakta blandas på ett fint och avvägt sätt med målande beskrivningar av episoder och i förekommande fall färgstarka personligheter.”


Bergslagens artilleriregemente, A 9, var ett svenskt artilleriförband inom Försvarsmakten som verkade mellan år 1943 och 2000. Förbandet var förlagt inom Kristinehamns garnison i Kristinehamn i Värmland. Genom försvarsbeslutet 2004 kom regementet tillsammans med Artilleriets stridsskola (ArtSS) att omlokaliseras 2005 till Bodens garnison, där regementet övertog kaserner som en gång tillhört Norrbottens artillerikår (A 5). 2006 överfördes Norrlands artilleribataljon från Norrbottens regemente (I 19) till regementet. Efter regementets flytt kvarstod en avvecklingsorganisation i Kristinehamn fram till 2006, då all militär verksamhet var avvecklad.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är i ett mycket gott bruksskick, mycket nära nyskick. Boken är rikligt illustrerad med svartvita fotografier, reproduktioner och kartor.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 235/210 mm
Ryggbredd ca 17 mm
Vikt ca 720 gram
Sidantal 194
Författare Rune Antonsson och Malte Månsson
Förlag All-tryck Kristinehamn
Språk svenska
Utgivningsår 1994

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 631993760

Visningar 62

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 9 maj 19:06

Bergslagens Artilleriregemente 50 år

Slutpris

|

190 kr

Auktionen är avslutad

Dentz vann auktionen

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 807 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?