Beskrivning

Alla mina auktioner är äkta, historiska samlarobjekt med full garanti och returrätt beträffande originaliteten. De flesta föremålen kommer från tyska dödsbon och har inte varit i samlarhänder tidigare.

Ett obehagligt tyskt dokument från Tredje riket som verkligen ringar in nazismens stenhårda, konsekventa raspolitik gentemot såväl sina egna invånare som de i erövrade länder: Detta är ett Abstammungsnachweis, en nazistiskt ras- och släktbevis på antingen arisk eller judisk härstamning, som "fullblodig" arier/jude eller som Mischling (blandras) av grad 1 eller 2, tillika ID-handling för i synnerhet tysk renrasig härkomst. Handlingen/dokumentationen är utställd av NSDAP GAU Wien på Maria Katharina Wenisch, född Goll, boende på Adolf Hitler strasse 17 i Wien. Släktledsdokumentationen redogör tre generationer bakåt från början av 1800-talet med noggranna detaljer kring vederbörandes namn, födelsenamn, födelseattestsnummerering, födelsedatum, födelseort, kyrkotillhörighet m.m. Bakom en sådan här handling ligger ett stort arbete där man med rätt dokumentation behöver kunna beivsa sitt renrasiga släktskap som tysk. Dessa släktskap redovisades också i så kallade Ahnenpass med upp emot 6-7 vidimerade släktled, det är dock första gången jag ser den här varianten av handling som genom sitt tryck, färg och vackert iskrivna innehåll känns mer påkostat och exklusivt. Dokumentet är i mycket gott skick på tjockt papper i A4-storlek, finare i färg på riktigt än på bild. Passar utmärkt i undervisningssammanhang eftersom just den här versionen av nazisternas raspolitik, med en sorts omvänd bevisnföring för många vanliga tyskar, väldigt sällan nämns i varken litteratur eller utbildning.

OBS!

1. Om du vinner flera auktioner så begär samfrakt. Jag återkommer snarast med billigast möjliga porto och du kan efter det betala allt på en gång med endast en Traderabetalning.

2. Betalning inom 4 bankdagar.

3. Inga kontanter i brev eller Swish!

4. Maila om du vill vänta in flera auktioner i god tid. Annars packas föremålen direkt efter auktionen.

5. Jag vill NOGA poängtera att dessa föremål ENBART säljs av samlare till samlare och önskar inga budgivare med fel sympatier i förhållande till tidsperioden de kommer ifrån.

Objektsnr 628434441

Visningar 190

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 7 apr 19:59

Dokument för arisk/judisk/blandras-härkomst. NSDAP GAU Wien

Slutpris

|

820 kr

Auktionen är avslutad

KatjaBjoern vann auktionen

El Monaguillo

Stockholm, Sverige

5.0

El Monaguillo

Verifierad

Toppsäljare

1 821 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?