Beskrivning

Serien denna lila glasprydnad gavs ut i heter Deutsche Baudenkmäler och illustrerar vackra och betydelsefulla byggnader och monument. Serien gavs ut 1942 av Kriegs-Winterhilfswerk des deutschen Volkes och ansvariga var NSRL.

De är gjorda för att vara fristående prydnader, hålet baktill var till för att knyta ett snöre under kampanjen. När mottagaren fick den hängdes den på en knapp som ett emblem och så kunde den användas som en vacker prydnad hemma eller att samlas på, vilket var populärt redan vid utgivningen. KdFs samlargrupp gav t ex ut litteratur i WHW-emblem och till denna serie finns en vacker, exklusiv samlarbox. Dock ett mycket ovanligt föremål.

Föremål säljes från en privat samling, främst historiska objekt, militaria mm. Packning sker så fort som möjligt. Var medveten om att Postnord ansvarar för brev efter de överlåtits, om det är svårt att skilja vem som bär ansvar för t ex förseningar, begär gärna spårbar frakt. Självklart samfraktas fler objekt, avvakta för nytt fraktpris.

Historiska militariaföremål eller andra samlarobjekt säljes enbart till samlare som samlarobjekt eller intressenter såsom ekonomiska investeringar. Objekt erbjuds helt utan någon politisk koppling ifall sådan karaktär finnes och köpare förväntas ha seriöst samlarintresse utan politiskt baktanke.

Objektnr 631920716

Visningar 45

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 12 maj 19:18

Aachen rådhus - glasminiatyr från tredje riket - WHW, nazi, WW2

Slutpris

|

54 kr

Auktionen är avslutad

Hstroem66 vann auktionen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?