Beskrivning

Har beslutat mig för att tunna ut min samling av rakborstar, så tänkte(önskar) se om där finns någon här i Sverige som kanske är intresserad utav några riktiga svårfunna pärlor innan jag lägger upp de på försäljning utomlands.

Denna borsten är tillverkad utav Derek Wheeler aka Wild West Brushworks
Jag beställde den som en custom enligt eget önskemål år 2019. Ide'n grundades i schack vilket är en stor del av min fritid. Men eftersom att jag har "brädet fyllt med spelare med favoritknutar" redan så får denna nu hitta ett nytt hem.
Knuten som sitter i är en syntetisk 26mm's Tuxedo från Turn'N'Shave

Eftersom att jag planerade att eventuellt byta knut i den (till en Simpson two-band 94'a knut), så bad jag Derek fästa knuten med härdande Marin-silikon (Används av många borsttillverkare) istället för epoxy. Detta gör absolut inte att knuten sitter sämre än med epoxy eller riskerar att lossna nej, nej och nej, utan gör endast det lite lättare att lösa upp genom kokning i sprit om man nu eventuellt skulle vilja byta knut. Med epoxy är det borr med risk för sprickor som gäller.

När det kommer till syntetiska knutar så ses denna knuten som mer än attans bra och en av de absolut bästa inom segmentet.

Denna är använd en gång och det när den rengjordes med neutral tvål(simpsons) inför försäljningen här men aldrig på mitt ansikte.
Som alla mina andra borstar har den alltid förvarats i ett kabinett väl skyddad från solljus, värme och fukt.
Handtaget är riktigt härligt att hålla i (löpare på brädet var min tanke bakom det hela när vi diskuterade skapandet) och håller som allt Derek gör högsta kvalitet.
Myntet i botten är hans original från tiden innan hans familj drabbades utav brand och olycka och så ville jag ha det, och fick lyckligtvis så också.

Nypriset när jag beställde den var $90(943kr) + frakt,tull och moms (1500 kr). Samma pris gäller för hans nya borstar idag, men dock tar han inga custombeställningar längre, så denna är lite unik i det fallet, oanvänd som den är.

Mitt pris nu är 700 kr 600 kr

Om du undrar något om borsten så skicka mig bara ett litet meddelande.

Skickas mycket väl packad i en vadderad mindre låda inuti en sedan lika välskyddad större kartong.
Frakten är 58kr och jag skickar borsten inom 2 dagar från att betalningen är registrerad.
Skickas med PostNord som kurir som spårbart paket. Skickas även inom norden och EU, och självklart samfraktar jag om någon köper mer än en borste.

Objektsnr 629267649

Visningar 129

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 9 apr 11:30

Sänkt Pris! WILD WEST BRUSHWORKS "Chess" 26mm Tuxedo(Turn'N Shave). OANVÄND/NY

Utropspris

|0 Bud

450 kr

Auktionen avslutades utan bud

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?