Beskrivning

Myntet med 5 piastres med pyramider från Egypten, präglat 1984, har en design som visar upp landets ikoniska landmärken och kulturarv. På baksidan hittar du sannolikt valören "? ????" (5 piasters) med arabisk skrift, tillsammans med en skildring av de stora pyramiderna i Giza, en av Egyptens mest kända historiska platser

På baksidan visas vanligtvis andra nationella symboler, såsom vapenskölden eller andra dekorativa element.
Detta mynt visar det sistnämnda (Dekorativt element)

Motivationen bakom denna myntdesign var att fira Egyptens rika historia och kulturella betydelse.

Inkluderandet av pyramiderna symboliserar landets antika civilisation och bestående arv. Bakgrunden och historien för detta mynt sammanfaller med Egyptens moderna era, då landet försökte hävda sin identitet och främja sitt kulturarv genom sin valuta.

Myntet med 5 piastres med pyramider skulle ha fått stor spridning för vardagliga transaktioner, och tjänat som en påtaglig representation av Egyptens historiska och kulturella stolthet. Designberättelsen involverar sannolikt samarbete mellan konstnärer, designers och regeringstjänstemän för att skapa ett mynt som är både visuellt slående och kulturellt meningsfullt.
Detaljerna i myntets design skulle ha varit noggrant utformade för att säkerställa dess noggrannhet och estetiska tilltal.

Attraktionskraften för 5 piastres-myntet med pyramider ligger i dess historiska betydelse, estetiska skönhet och kulturella värde.
Samlare kan dras till det för dess representation av Egyptens antika civilisation och unika design, medan vanliga medborgare skulle ha använt det i sina dagliga transaktioner och uppskattat dess koppling till deras lands arv.

När det gäller skillnaden mellan den muslimska dateringsversionen och den kristna dateringsversionen av mynten, hänför den sig till hur datum representeras på mynten. I Egypten används både den islamiska (Hijri) kalendern och den gregorianska (kristna) kalendern.
Mynt kan ha antingen det islamiska eller gregorianska datumet, eller ibland båda.
(Detta mynt har båda)

"R" och "L" indikerar vanligtvis den använda kalendern: "R" står för "Rumi" eller den gregorianska kalendern, medan "L" står för "Lunar" eller den islamiska kalendern.

Så mynt markerade med "R" skulle visa det gregorianska datumet, medan de markerade med "L" skulle visa det islamiska datumet.

Objektnr 633102610

Visningar 42

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 27 maj 15:22

5 Piastres (Pyramid Design) "L" & "R" 1984 Egyptien.

Utropspris

|0 Bud

4 kr

Slutar om

ELUWHIP

Hässelby, Sverige

4.9

ELUWHIP

Verifierad

Toppsäljare

111 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?