Beskrivning

  • Spelet är ett oanvänt originalspel som ligger i en inplastad ask av DVDtyp.
MASHED: DRIVE TO SURVIVE
Kör för att leva. Massivt racing-spel med en otrolig vapenarsenal till förfogande... allt för att komma först i mål.

Saxat från recension på nätet (Level 7):

Sammanfattningen först
Jag kan absolut rekommendera Mashed åt dem av er som gillar partyracing och som har spelsugna polare utan några stora krav på grafik och realism. Det är okomplicerat, intensivt och rymmer mängder av skratt.

Med kompisar är det en riktig höjdare. Kontrollen är bra, banorna tillräckligt varierade och skadeglädjen på topp.

Det finns vissa spel som faktiskt är lika bra idag som de var för många år sedan. En genre som klarar sig väldigt bra mot tidens tand är partyracing. Racingspel där det mest gäller att sabba för motståndarna medan man håller sig på banan. Det som krävs är en bra spelkänsla och en tydlig, enkel grafik. Det har Mashed.

Ett perfekt partyspel
För er som spelat Micro Machines, RC Pro Am eller Super Cars är det lätt att dra paralleller till Mashed. Man ser upp till fyra bilar snett uppifrån och det gäller helt enkelt att vara sista bil kvar på banan. Misslyckas man med det har man antingen kört av vägen, sprängts eller hamnat alltför långt bakom ledaren. Allt sköts med en overklig fysik, väldigt responsiv och enkel kontroll och utpräglad arkadkänsla. Vem som helst fattar hur spelet går till efter fem minuter och när man lärt sig de ganska enkla banorna kan man vara med och utmana om förstaplatsen. Detta tillsammans med faktumet att man kan köra fyra stycken spelare samtidigt gör Mashed till ett närmast perfekt partyspel. Något som det görs alldeles för lite av nuförtiden.

Kul att turas om att köra ensam
Man kan spela Mashed ensam också. Då deltar man i olika tävlingar på spelets många banor. Det kan vara ren racing där det gäller att komma först i mål efter ett visst antal varv, men vanligare är att du får tävla mot datorbilar i en slags miniturnering. Den som är kvar på banan längst får två poäng, tvåan får en poäng, trean får minus ett och den som kommer sist får minus två. Sedan tävlar man till en given poäng. Antingen alla mot alla eller ibland två datormotståndare mot dig. Det fina med detta karriärläge är, förutom att låser upp banor till multiplayerläget, är att det går så snabbt att göra ett försök på en bana att man mycket väl kan turas om att spela även detta.

Spel- och skadeglädje
Förutom att köra så bra så att man åker ifrån motståndarna med bra kurvteknik, snygga omkörningar och visst mått av tur så kan man också spela riktigt fult, vilket är roligast. Att preja sin polare så att han flyger av vägen och exploderar är oftast hejdlöst roligt. Ännu roligare är det att tysta en i förhand jublande kamrat med en missil som spränger honom/henne i bitar sekunder innan han vunnit. Spel- och skadeglädje går hand i hand i detta spel. Poängsystemet där bara de två första får pluspoäng och de som kommer sist får minus gör att det i multiplayerläget är tacksamt att gadda ihop sig mot den som leder och allianser knyts lika fort som de sedan plötsligt bryts. Men om man vill kan man även köra uppdelade i lag.

Minor, olja och missiler
Det finns ganska många olika vapen i spelet. Dessa placeras ut på bestämda platser på banorna och bör plockas upp för att man ska ha lite extra god chans att vinna. Man kan bara ha ett vapen i taget på bilarna vilket kan vara lite frustrerande. Att hälla ut hal olja bakom sig är ju ingen idé om man ligger sist. Inte heller är det så vettigt med missiler som skjuter framåt om man leder. Å andra sidan är det inte så lite njutbart att med en monterad kulspruta på taket bromsa in för att släppa förbi en efterhängsen tvåa och sedan skjuta honom/henne av banan för att ohotad kunna köra i mål. Eller att som siste man placera ut minor i en farlig sväng för att på nästa varv se hur ettan flyger i luften.

Systemkrav:
Win 98/2000/ME/XP (Funkar även till många nya datorer.)
Processor 1,0 Ghz
128 MB RAM
500 MB HD

Rekommenderad ålder 12 år

Förskottsbetalning till bankkonto, via Tradera, Swish eller Payson inom en vecka efter avslutat köp.
Frakt tillkommer eller hämtas i Lund.

Objektsnr 628354791

Visningar 32

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 27 apr 21:31

DRIVE TO SURVIVE / Häftigt PARTYSPEL till PC / NY <----

Pris

60 kr
Annonsen är avslutad

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?