Beskrivning

* Spelen är oanvända originalspel som ligger i en originalask av DVD-typ.

OBS! Du köper två olika spel samtidigt i dennaannons.

Broken Sword: Shadow of the Templars

Recenserat av Blitzstorm, Betyg 9

Tempel riddare, mord, humor och lätt korkade fransmän. Jupp, detär Broken Sword- Shadow of the Templars.

Du spelar George Stobbart, en amerikansk advokat som är påsemester i Paris.

Spelet får en dundrande start när en flinande clown med dragspelspränger ett café åt skogen. En mystisk man dör och George gör detenda vettiga, han ska ta reda på vem, hur och varför.

Som om det inte vore nog så träffar han på en vacker kvinna som ocksåintresserar sig för detta fall. Hur som haver så pekar alla spårtill slut på Tempel Riddarna. Så, tar Georg sitt förnuft till fångaoch återgår till att sörpla rödvin, knapra vitlöksbröd och njuta avsin semester?

Neej, den tokfan kastar sig djärvt ut i äventyret. Det hade juannars varit ett ganska lätt och kort spel eller hur?

Vad ska man säga om grafiken då? Raka mina ben och kalla migtant Göte! Broken Sword är snyggt! Grafiken flyter på som smör,mellansekvenserna är välgjorda. Bakgrunderna är handmålade ochfruktansvärt snygga. Animeringen är en ren fröjd att se på, inteett endaste tecken på stelhet.

Inte ens de figurer som behagar att enbart stå stilla ser stelaut. Nästan så man blir rörd.

Kontrollerna

Peka & Klicka enligt den gamla skolan. Finns det nån attsnacka med så blir pilen en mun, finns det nåt man kan använda sådyker ett par kugghjul upp, ska man titta/undersöka så blir det ettförstoringsglas.

Enklare än så blir det inte.

Problem

Problemen är till största delen logiska, inga"släng-fisken-på-bilrutan-och-använd-den-gyllene-kofångaren-från-Prag-föratt-få-en-micro" aktiga saker här inte. Det finns däremot vissasituationer där man kan dö, vilket inte är så kul.

Trots att jag är av åsikten att det ska vara omöjligt att dö iett äventyrs spel så brydde jag mig inte så mycket. Faktum är attjag dog med flit bara för att se vad som händer (och gissa vad, mandog).

Trots att problemen är logiska så är dom på inga vislätta. Här gäller det att använda det gråa klägget mellan öronenordentligt.

Slutsats Toppklass!

Det enda som hindrar mig från att sätta toppbetyg på det är attibland visste jag inte riktigt vad jag skulle hitta på, och en del"Gör det och det fort som fan annars dör du" problem (kalla miggrinig men sån är jag).

Hur som helst, detta är nåt som borde göra alla äventyrslirarevarma i mameluckerna och kommer att bjuda på många timmars härligtlirande och ett större antal flin.

Betyg 9

Broken Sword: The Smoking Mirror

Recenserat av duran_mute, Betyg 8

Att Broken Sword-serien är ett av de mest framstående ochgenomarbetade äventyrsspelen genom tiderna är nog de flesta inbitnafans överens om. Att sedan kunna välja en favorit av dessa tremästerverk är en konst väldigt få klarar av. Svaret kanske är attBroken Sword-spelen helt enkelt är för bra och genomarbetade föratt bli favoriserade.

Broken Sword 2: The smoking mirror är uppenbarligen den andradelen i serien och börjar som vanligt väldigt dramatiskt. Speletbörjar med att huvudpersonerna Nico och George blir inbjudna tillen Professor Ubier i Paris för att diskutera en underlig sten. Menistället för en mysig eftermiddagsfika möts dom av en bredaxladlatinamerikan som slår ner George och kidnappar Nico, och somvanligt är det en början på mord, korruption och mörka krafter.

Grafiken i The Smoking Mirror är en galant blandning mellan spelsom The Curse of Monkey Island och Discworld; tecknad och full avmysiga detaljer. Just detaljer är oerhört viktigt itredjepersonsperspektivspel (oj vad jobbigt det ordet var attskriva) som detta, det spelar ingen roll om korkskruven underspisen i badrummet som är blockerat av en valross inte har någonfunktion, det är de små detaljerna som ger den där underbart mysigaatmosfären vi alla älskar.

En viktig detalj som höjer både betyg, känsla och atmosfär ärljudet. Effektljuden och musiken i The smoking mirror är ingentingman tappar hakan över direkt, men det finns där och det fyller sinfunktion; när en hund ramlar i vattnet plaskar det och när enpistol avlossas smäller det. Någonting att kanske inte direkt tappahakan över men kanske i alla fall öppna munnen för är rösterna.Speciellt George låter väldigt övertygande när han om och om igenfrågar om man vill ha ett hundkex, vem som helst blir lite småttsugen. Men även Nico med sin överdrivna franska dialekt kännstrovärdig när hon gång på gång sätter Georges ego på plats.

Just humorn är ett viktigt inslag i hela Broken Sword-serien.Den är inte lika uppenbar som i Sam and max eller Monkey Island,men den finns där, kanske mer som en bonus än ett måste. För storyni spelet är inte humoristisk utan både trovärdig, allvarlig ochdjup.

Problemlösning är självfallet en viktig ingrediens i ettäventyrsspel, det är ju det som är själva grejen. Problemen i TheSmoking Mirror är oftast väldigt logiska, det handlar inte omGabriel Knights ge spegeln till damen för att få den magiskadrycken att hälla i skorstenen, utan mer lura ner hunden ivattnen genom att locka den med hundkex. Tyvärr kan detta varalite för enkelt för många inbitna äventyrsspelare, vilket tyvärrdrar ner lite på helheten.

På det hela är Broken Sword 2: The smoking mirror ett mycket braäventyrsspel, med pussel, som alla borde spela.

Betyg 8

Systemkrav: Win 98/XP (funkar även till många nya datorer) - P133MHz -16MB RAM

Förskottsbetalning till bankkonto, via Tradera, Swish eller Payson inom en vecka efter avslutat köp.
Frakt tillkommer eller hämtas i Lund.

Objektsnr 628359445

Visningar 29

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 27 apr 22:23

BROKEN SWORD 1 - ÄVENTYRSSPEL t. PC /2:an ingår /NY <----

Pris

140 kr
Annonsen är avslutad

www.familjen.biz

LUND, Sverige

5.0

Företag

Toppsäljare

5 532 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?