Beskrivning

NBA LIVE 2003 - BASKETSPEL/ PC spel / NYTT inplastat

  • Spelet är ett oanvänt originalspel som ligger i en inplastad originalask av DVD-typ.

Med blänkande golv, snygga spelare och mjuka rörelser är NBA Live 2003 bland det snyggaste man kan se på en bollplan. När passningsspelet sitter och dunkarna smäller i korgarna så är det riktigt roligt.

Träningsläge, uppvisningsmatcher, hel säsong, slutspel, egna lag, multiplayer; basketfansen har tryggat sysselsättningen det närmaste året. Som sportspel betraktat är det oerhört välgjort och komplett.

Alla som suktar efter mer än bara heta dunkar av Shaquille O’Neal får att bita i. BASKET NBA Live 2003 ger spelaren en chans att uppleva den ultimata NBA-drömmen. Den totalt omarbetade spelmotorn ger liv åt det hårda, fysiska och blixtsnabba spelet som det handlar om i verklighetens NBA. Du som spelare kommer att få uppleva en nivå av basketaction du aldrig upplevt förut med extremt mjuka animationer med en matningstid på 60 rutor per sekund som garanterar att du inte missar något av den mest intensiva matchen.

Saxat från recension på nätet där spelet fick högt betyg:

Välgjort och snyggt!

Med detta i ryggsäcken måste jag dock säga att NBA Live 2003 är ett oerhört välgjort spel. Det är snyggt, harutmärkt spelkänsla och lär knappast göra basketfansen besvikna på någon avgörande punkt. Man kan ju inte heller påstå att genren är nerlusad av knivskarpa titlar. EA är nu för tiden nästan helt själva på området – och det krävs mycket av konkurrenterna för att rucka på både varumärke och produkt. Som väntat i ett modernt sportspel är det löjligt väl detaljerat.

Här finns varenda lag och spelare med från den riktiga NBA-serien. Dessa spelare är också klonlika motsvarigheter till sina förebilder. Shaquille O’Neal i LA Lakers är precis så stor som han är i verkligheten, och Derek Fisher i samma lag ser nästan larvigt liten ut i jämförelse. Spelardetaljerna med tatueringar, pannband och frisyrer skapar en påtagligt realistisk känsla. Inramningen med spelarbänkar och publik ger också spelet en starktrovärdighet. Denna känsla av äkthet kompletteras av den ganska arkadmässiga upplevelsen i spelet. På den enklaste nivån kan mansnabbt komma in i spelet eftersom tempot är relativt lågt och motståndarna inte alltför aggressiva. Det är ganska enkelt att bryta in mot korgen och göra en snygg dunk, vilket är tillfredsställande när man är en basketnovis. Det blir dock klart värre ju svårare nivå man väljer, vilket borgar för en vettiginlärning. Det går fort som tusan och motståndet blir allt meraggressivt.

Svårighetsgraden kan också påverkas av sedvanliga inställningar och regeländringar som erbjuds: Simulation eller arkad, spelartrötthet, skador, fouls, back court violations, hjälp fråndatorn att skapa en jämnare match eller hjälp med skottkontroll försatt nämna några saker. Nytt kontrollsystem En nyhet mot tidigare utgåvor är ett kontrollsystem som kallas för ”freestyle control” där du kan kombinera och utföra dina rörelser i princip hur du vill. För att det ska fungera optimalt måste du ha en handkontrollmed två analoga joysticks. Själv testade jag med min något omoderna SideWinder game pad pro som helt saknar analoga kontroller och det gick inte helt bra. Det var lättare att spela med en mertraditionell konfigurering med dedikerade knappar för passningar, skott, rusningar, blockeringar etc. Men för den som har en riktigkontroll och övar in rörelserna får sannolikt en vassare spelkänsla. Kontroll över vad man egentligen gör är för övrigt något som inte helt lätt att ha. Det finns många taktiska inställningsmöjligheter i både det offensiva och det defensiva spelet. Men om man inte har koll på sporten som sådan vet man inte vad det är man gör när man ställer in ett visst läge. Här är manualen knappast till någon hjälp och några ”träningsbanor” som förklarar de olika strategierna hade varit välkomna. Dessa ”tutorials” finns i nästan alla strategispel som utmärkta introduktioner till hur spelet fungerar. Men i sportspel är de svårfunna. Förvisso finns här ett ”Practice mode” där man kan finslipa sina rörelser och skott mot en korg eller mot en spelare(1 on 1). Men jag lär mig inte något om baskettaktik. Mycket att välja bland Som vanligt finns det ett antal spellägen att välja bland som träningsmatcher, hela säsonger eller bara playoffs. Roligt nog finns här också en fantasidraft där alla spelare draftas från start i 12 omgångar. Med andra ord får lagen en helt annan struktur när säsongen sedan inleds. Det går också att skapa ett helt eget lag och egna spelare. Kul grepp som skapar variation och förlänger spelet.

Under mitt (amatörmässiga) spelande var det två saker som jag tyckte var utmärkande för NBA: Den trevliga spelkänslan och grafiken. Även om det blir mycket springa fram och tillbaka överplanen så känner man pressen att avsluta varje anfall med poäng. Det är frustrerande (i positiv bemärkelse) att missa ett skott eller bli av med bollen för att se motståndarna snabbt kommakontrandes och sätta två poäng. Händer det för ofta kan man snabbt komma efter i poängprotokollet.

Systemkrav:
Windows 98/ME/2000/XP (Funkar även till många nya datorer.)
450 Mhz CPU
128MB RAM
300 MB hårddiskutrymme

Förskottsbetalning till bankkonto, via Tradera, Swish eller Payson inom en vecka efter avslutat köp.
Frakt tillkommer eller hämtas i LUND.

Objektsnr 628360306

Visningar 33

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 27 apr 22:37

NBA LIVE 2003 - BASKETSPEL/ PC spel /NYTT inplastat <----

Pris

24 kr
Annonsen är avslutad

iButiken

LUND, Sverige

4.9

Verifierad

Toppsäljare

195 omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?