Beskrivning

  • Spelet är ett oanvänt originalspel som ligger i en inplastad originalask av DVD-typ.
  • Spelet har några år på nacken men håller fortfarande....
Hur dödar man det man inte kan se?
Du är Laura Lewis, besättningsmedlem på ett rymdskepp som är strandsatt djupt i rymden En osynlig varelse, både skoningslös och beräknande, håller på att massakrera din besättning. Om du litar på din känsla av att höra ljud och dina instinkter för att hitta ledtrådar, kartor, och vapen, har du en halv chans att döda dessa saker innan de dödar dig

Kanske, kanske inte... ...för hur dödar man det man inte kan se? Lyssnar du?

Saxat från recension på nätet där spelet fick mycket högt betyg, 9.0 av 10:

Var var alla aliens - utomjordingar?

Kanske var det min nyfikenhet för det utomjordiska som gjorde att jag hittade detta och det var precis vad jag letade efter... Det är ett nästan okänt spel som heter Enemy Zero. Ursprungligen släpptes det till Sega Saturn och så småningom (tack och lov) portades det till PC. Enemy Zero tar Alien och kör upp mätaren till 11!

Hela helvetet har brutit lös på rymdskeppet Aki. Utomjordingar har gått total apeshit och terroriserar runt om på skeppet. Laura vaknar upp ur en cryosleep och lider av minnesförlust, men lyckas beväpna sig med en futuristisk elpistol, en hörlur som även fungerar som en radar och en diktafon där du kan ladda och spara dina framsteg.

Genom hela spelet kommer du att möta olika karaktärer och hitta filer som upplyser dig om vad som faktiskt händer. Det finns några vändningar i spelet för att hålla handlingen intressant och om jag skulle beskriva Laura skulle jag säga att hon är uttrycksfull men tystlåten (utan att överdriva). Detta låter inte fantastiskt på något sätt, men sättet som historian berättas på upphöjer det till att helt nytt existensplan. Det sätt Laura uttrycker sig, det som sägs av de andra rollerna och takten i spelet - allt det blir till en fängslande berättelse om en kvinnas episka kamp mot de slaktande utomjordingarna som kan och kommer att döda allt vad de kan för att överleva. På den här rymdskeppet är det döda eller dödas - den enda vägen ut är att spela spelet. När ett spels berättelse verkligen kan ge det budskapet utan att banka in det i din skalle visar det verkligen hur bra historier kan berättas även i videospel.

Det finns hela tiden en grad av rädsla, som om du kan dö när som helst med tanke på hur lätt en del av din besättning slaktades. För att inte nämna att du faktiskt inte ser nån alien förrän det är för sent - det vill säga, när de dödar dig - och Enemy Zero blir som en ångestattack, du måste förutse nästa angrepp samtidigt som du gör framsteg och du ber till nio präster att du inte blir en huvudlös torso.

Spelets ljuddesign förstärker detta - det mesta av spelet är i dödstyst... ...förutom en klocka som det låter av när du är nära en alien. Ju snabbare den går, desto närmare är du odjuret. En högre tonhöjd säger dig att du är framför den, medan en lägre tonhöjd anger att den är på sidan. Detta ändrar helt vad som skulle kunna ha varit ett lite tråkig spel till ett som kommer att få dig att vara på helspänn och sitta på kanten av din stol hela tiden. FMV -sekvenserna innehåller mästerlig musik. Det är helt ett eklektisk soundtrack, som blandar spända och fruktansvärda ljudlandskap med känslomässiga bitar för att betona exakt vad som händer i en viss scen.

Målet är att ta reda på vad som händer och eventuellt fly från fartyget men längs vägen kommer det att finnas aliens du måste eliminera. Fundera nu på vad jag just sagt innan om klockan som låter när du kommer nära en alien. Du kanske frågar dig: Hur ska jag försvara mig? Med den futuristiska elpistol jag nämnt tidigare, förstås! Det är lite knepigt att använda den för du måste ladda upp den innan den kan göra något. Men om du laddar upp den för mycket, funkar den inte och du kommer att komma i en sårbar situation.

Enklare uttryckt, Enemy Zero är svårt, mycket svårt. Att komma precis tillräckligt nära osynliga fiender som du kan bara upptäcka genom ljud men utan att komma för nära kan ta ganska lång tid att vänja sig vid. Det är ett av de spel som utnyttjar ett risk/reward-system men där andra spel skulle ge dig en cool powerup för dina bekymmer, ger detta spel dig möjligheten att leva kvar. Det är en jävla briljant system om du frågar mig eftersom många skräckspel väntar att du är nere till din sista pistolkula eller är inträngd i ett hörn av en dvärg med en jättesax, Enemy Zero ger dig verktyg kraftfulla nog för att döda aliens, under förutsättning att de är tillräckligt nära dig. Du hittar sätt att kommunicera med din besättning eller låsa upp dörrar för att möta upp med nämnda besättning.

När du väl övervinner spelets branta inlärningskurva, kommer du att finna att du blivit kär i Enemy Zero. Spel som Resident Evil och Clock Tower var bara början. De har helt enkelt bara flirtat med allt som detta spel använder. Det bästa sättet att uttrycka det är att Enemy Zero är något av ett mästerverk med brister. Om du gillar att skräckspel ger dig en orubblig mängd spänning med fiender som kommer att döda dig med en träff och kan hantera stt du kommer att gå vilse ibland är Enemy Zero det perfekta spelet för dig.

Systemkrav minst:
Win 96/98 (Funkar även till många nya datorer.)
Pentium 133
RAM 32MB

Förskottsbetalning till bankkonto, via Tradera, Swish eller Payson inom en vecka efter avslutat köp.
Frakt tillkommer eller hämtas i Lund.

Objektsnr 628360310

Visningar 34

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 27 apr 22:37

Enemy Zero -Hur dödar man det man inte kan se?/PCspel / NYTT

Pris

90 kr
Annonsen är avslutad

www.familjen.biz

LUND, Sverige

5.0

Företag

Toppsäljare

5 531 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?