Beskrivning

MOTOR MASH - korsning mellan tecknad film o datorspel / NYTT

  • CD-Romen är en oanvänd originalskiva och ligger i ett litet inplastat pappersfodral.
  • Engelsk version
  • Manual finns på CDn.
Kul spel från 90-talet.

Att beskriva Motormash som en korsning mellan tecknad film och datorspel är knappast en överdrift med tanke på att man här med full gas har möjlighet att både åka genom valar och banka varandraplatta med hammare.
Det finns tolv olika förare med tillhörande bil att tävla med, var och en designad på sitt eget utpräglade vis. Här hittar vi bland annat den sandalbeklädda hippien i sin färgglada VW-buss, sheriffbimbon med en klädsel som gör att om hon patrullerar en sen kväll får hon arrestera sig själv, astronauten som har fått för sig att man kan köra rally med en rymdfärja samt den glade sadomasochisten med läderstövlar, stora nitar och matchandemotorsåg.

Banorna är av ungefär samma piffiga stil som de tävlande ekipagen. Det finns sex stycken olika områden att köra omkring i och som var och en innehåller en hel hög med banor. Banorna är ungefär lika "normala" som deltagarna så när du tävlar i staden och hoppar mellan hustak så måste du bland annat undvika en uppretad King Kong, om du tävlar på nordpolen försöker en enorm snögubbe hoppa på dig och så vidare.

För att trassla till tävlingarna så finns det en massa vapenutslängda runt banan som man kan plocka upp och använda mot destackars konkurrenterna. Nu handlar det inte om speciellt vanliga vapen utan om målsökande indianspjut, gigantiska klubbor att banka på motståndaren med och liknande fantasifulla kreationer.

Det finns flera olika sätt att tävla på bortsett frånträningsvarianten. Dels kan man köra enstaka race, vara med i enliga eller köra med klocka som enda motståndare vilket fungerar precis som man kan förvänta sig. Sedan kan man också köra något som kallas för knock out-race. Då startar alla samtidigt och den som åker så långsamt/klumpigt att han försvinner ut från skärmen får inte vara med längre. Så håller man på tills det bara är en bil kvar. Om man kör fyra personer samtidigt så kan man köra en variant av knock out-race där man tävlar i lag med två personer i varje lag. Man kan vara fyra personer som kör samtidigt på samma dator(om man har tillgång till tillräckligt många joysticks och tyckeratt det är mysigt att sitta och trängas två personer vid sammatangentbord). Man kan även koppla upp sig mot Internet eller spela över nätverk också.

Grafiken i spelet är okej, framför allt om man har tillgång till ett 3D-kort. Det man kan opponera sig mot är att "kameran" ligger ganska lågt vilket visserligen gör att man ser fler detaljer på bilarna och i omgivningen men man får också ganska dålig översikt över banan. Vill man undvika att köra ut i terrängen så gäller det att veta hur banan ser ut annars hamnar man ofelbart i en husvägg eller ute i en skog.

Motormash är ett actionspel som har paralleller med tecknad filmbåde vad gäller grafiken och utformningen av tävlingarna så har man ett ungdomligt sinne, vill ha ett synnerligen enkelt spel och tycker att Disneytajm är det bästa som sänds på TV så kolla på Motormash.

Systemkrav:
P133, 16 MB RAM, Win95/98 (Funkar även till många nya datorer.)

Förskottsbetalning till bankkonto, via Tradera, Swish eller Payson inom en vecka efter avslutat köp.
Frakt tillkommer eller hämtas i LUND.

Objektsnr 628360423

Visningar 24

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 4 apr 03:08

MOTOR MASH - korsning av tecknad film o PCspel / NY <----

Såld för

12 kr
Annonsen är avslutad

iButiken

LUND, Sverige

4.9

Verifierad

Toppsäljare

195 omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?