Beskrivning

* Spelet är ett oanvänt originalspel som ligger i en inplastad originalask av DVD-typ.

Härja i Västindien som en piratkapten på 1600-talet i detta episka, sjöäventyr med öppet slut!

* Gräv upp gömda skatter
* Plundra franska hamnar
* Delta i våldsamma sjöslag
* Ha romanser med guvernörens döttrar
* Duellera med fiendekaptener

Från Sid Meier, den prisbelönta skaparen av Civilization-serien.

Systemkrav:
Pentium 1.0GHz
Win 2000/XP/Vista/7 (Funkar även till många nya datorer.)

Betyg 9 av 10:

Smattrande flaggor, vindsvullna segel och mullrande kanoner ärvad som erbjuds i Sid Meiers Pirates!. Gott om det dessutom. Förnyversionen ser alldeles fantastiskt bra ut rent grafiskt, men vadviktigare är det polerade utanpåverket fullkomligt bågnar avtyngden från all spelglädje titeln proppats full med. Ett exempelpå detta är de kärleksfulla detaljer utvecklarna smyckatspelvärlden med. 1600-talets karibiska övärld, som utgör skådeplatsför Pirates, är underbart återgiven, och tumlande delfiner samsasmed välfyllda handelsfartyg på världskartan. Man har lyckats skapaen oerhört levande miljö, där mörka stormmoln sveper fram överhavet samtidigt som effektfulla sammandrabbningar mellan krigandenationers örlogsfartyg utspelar sig under fiskmåsars vakandeblickar.

Det är en ren fröjd att som ung och aspirerandepirat-wannabe inta denna värld och segla runt i jakt pålättförtjänta pengar i form av intet ont anande handelsmän ellerilla försvarade städer.

Olagligheter
Man behöver för den delen inte hysa några piratambitioner för attha glädje av Sid Meiers Pirates!. Det går alldeles utmärkt attvälja en karriär som piratjägare för någon av de fyra inkluderadenationerna, och tjäna sitt levebröd på ett helt och hållet lagligtsätt. Vilken väg man än väljer så står i alla fall en sak klar;förr eller senare måste du ta till våld för att få din viljaigenom.

Klart till drabbning!
För att erövra ett fartyg krävs att du inleder en bordningsoperation och utkämpar en svärdduell mot kaptenen. Härkrävs inte så värst mycket finess då ett gott sinne för tajming gör processen förhållandevis kort med de flesta motståndare du får möta. Ett antal hugg eller pareringar kan användas, och målet är att kasta din opponent överbord för att på så sätt ta kontroll över hans fartyg. Ett kul om än lite väl simpelt upplägg.

Taktiska sjöslag
Sjöslagen är för mig spelets höjdpunkter. Den taktiska nyanseringenär lite mer påtaglig här än i fäktningsavsnitten. Har du tillexempel en liten slup med relativt få kanoner och möter en spanskgallion med rader av kanonmynningar pekandes mot dig, gör du bäst iatt utnyttja din rörlighet för att undvika träffar. En välriktadbredsida från en sådan best till båt är tillräckligt för att ändadin karriär snabbare än du kan säga landkrabba.

Ett antal olika typer av ammunition finns att använda på det mest destruktiva sätt du kan tänka dig.

Smygande
En annan nyhet är smyginslaget. Har du uppträtt alltför nesligt mot någon nation finns risken att de inte vill släppa in dig i sina städer, och du kan behöva smyga dig förbi stadsvakterna. Här gäller det att trippa nätt på tå, och snabbt gömma sig bakom en höbal om någon vakt skulle komma i din väg. Om du inte har möjlighet att smyga dig på honom bakifrån och däcka honom med ett välriktat slag vill säga.
Samma moment dyker även upp om du råkar hamna ifängelse och någon vänligt sinnad (läs mutbar) vakt låter dig gåfri.

Kurtiserande

Om du för en stund skulle tröttna på spelets våldsammare inslag kan du i sann piratanda roa dig med någon av Karibiens många(överdrivet) storbystade kvinnor. Städernas guvernörer belönar dig nämligen med befordringar och markområden som tack för väl utförda tjänster.

Skatter
Skattletande är en annan sysselsättning pirater gärna ägnar sig åt. Spelet är fullkomligt nedlusat med skattkartor, och varenda sjörövare med självaktning har naturligtvis begravt en kista pengar någonstans. Det står dig fritt att lägga vantarna på någon annans surt förvärvade slantar, men förvänta dig inte att bli förlåten för ditt tillfälliga snedsteg. Konfrontationsrisken är påtaglig om duskulle råka stöta på den rättmätige ägaren.

Nästan perfekt

Detaljrikedom
Det som gör spelet så bra är kanske främst sinnet för detaljer manuppvisat i skapandet av Pirates!. Känslan av tillfredställelse när en massiv bredsida med ett brak träffar sitt mål måste upplevas. De underbara animationerna, de vajande flaggorna och fartygsutkikarnas hojtande då de passerar dig efter ett överraskande mitthavsmöte 20 dagars seglats från närmaste hamn. Allt detta bildar en nästan oförskämt bra helhet som jag med gott samvete kan rekommendera alla att pröva.

Det råder väl vid det här laget inga tvivel om att jag tycker mycket om Sid Meiers Pirates!. Det här är stor underhållning som dessutom bjuder på en riktigt skön nostalgitripp. Jag kan inte annat än lyfta på min plymförsedda hatt åt Sid Meiers rom- och krutröksdoftande piratmästerverk.

Sammanfattning
# Vackert att se på
# Beroendeframkallande
# Den levande spelvärlden
# Charmigt
# Piratspäckat
# Fyllt av romdoftande äventyr
# Var är papegojorna?

Slutsats:
Ett av årets bästa spel för mig. Jag kan helt enkelt inte sluta spela.

Förskottsbetalning till bankkonto, via Tradera, Swish eller Payson inom en vecka efter avslutat köp.
Frakt tillkommer eller hämtas i LUND.

Objektsnr 628363703

Visningar 53

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 27 apr 23:41

Sid Meier's PIRATES - NYUTGÅVA PCspel / NYTT inplastat

Pris

120 kr
Annonsen är avslutad

www.familjen.biz

LUND, Sverige

5.0

Företag

Toppsäljare

5 531 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?