Beskrivning

NU Blue Hammer. Vår absolut mest förhandsbokade boll någonsin. 70 bokade den första veckan! Nu Blue Hammer passar väldigt många bowlare.

Alla de som tycker om sin Purple uretan, då är Nu Blue Hammer den självklara klotet om man vill ha en liknande boll men i reaktivt klistermaterial.

Uretan-hatarna som vill ha en boll med uretan-egenskaper, då finns det äntligen en boll för dem. NU Blue Hammer, en reaktiv boll men med uretanens positiva egenskaper men utan uretanens profilpåverkande negativa.

Alla som vill ha en lättspelad boll i 12, 13, 14, 15 eller 16 lbs, anpassad till de flesta underlag. Fungerar bra till allt utom de blötaste (där Extreme Envy fungerar bättre) eller de torraste (där vi rekommenderar Hammers nya unika Axe.

De som vill ha en unik boll som kanske bäst löser de nya profilerna där man bör spela lite tajtare i mitten med en halvmatt boll som inte svänger för mycket.

Ljusblåa NU (NU=Not Urethane) är Hammers svar på PBAs nya uretanregler 2024 som förbjuder Purple Hammer och liknande mjuka uretan. Purple Hammer är världens i särklass mest framgångsrika boll i proffs och amatör bowlingvärlden de senaste åren. Nästan alla rekord och mästerskapsmedaljer har tagits med Hammers Purple Urethane.

NU kommer Hammers svar till PBA. (Andra klot som uppfyller PBAs nya krav att uretankloten ska vara lite hårdare är Storms röda IQ Tour 78/U). Hammers ljusblåa NU, Not Urethane, är en reaktiv boll med Purple Hammers unika egenskaper. Fin jämn sväng och passar på de flesta profiler. Så här säger Robin Ilhammar om NU. NU är förvånads vis lik Purple Hammer Urethane trots att NU Blue Hammer är reaktiv. NU beter sig som en uretan även att de inte är det, där av blir de intressant då de knappt finns några sådana bollar ute. Pontus Andersson, en annan av våra svenska världsstjärnor spelar med sin nya NU på sin Facebooksida.

Hammer! Mytomspunnet märke med klot som Black Widow och Purple Urethane. Några av världens och Sveriges bästa spelar med Hammer, tex Shannon O’Keefe, Bill O’Neill, Robin Ilhammar och Pontus Andersson och såklart många många fler mer mänskliga bowlare. Kanske du också en Hammerälskare?

Denna boll tillhör Grupp 3
Grupp 3 är mediumkloten som passar för de flesta underlag.

Vi delar upp kloten i 6 olika grupper efter deras egenskaper (se nedan). Egenskaper som sen kan förfinas och anpassa med hur man borrar och framförallt justerar ytan. Har du många klot, ha en av var. Har du några ha tex en matt 1 eller 2 för blöta banor, en halvblank 3/4 för normala underlag och en 5/6 för torra banor och spärr.

Grupp 1 är kloten som svänger mest som är för de blötaste underlagen. Asymmetriska ofta solida matta. Svänger mycket, relativt tidigt.
Grupp 2 är kloten som fungerar bäst på de lite blötare underlagen. Ofta asymmetriska lite blankare pearl. Svänger senare.
Grupp 3 är mediumkloten som passar för de flesta underlag.
Grupp 4 är de lugna reaktiva symmetriska blanka klot som fungerar bra på de torrare banorna. Svänger sent och inte så mycket.
Grupp 5 är uretanklot som är vanligast bland tvåhands eller för de kortaste profilerna. Svänger väldigt tidigt och jämnt.
Grupp 6 är kloten som svänger minst, bra på snustorra underlag och bäst som nybörjarboll, vanligaste typen som spärrboll för alla typer av spelare.

Säkert köp från Sveriges största bowling klotshop. Öppet köp och vill du ha hjälp få klotet borrat finns det många sätt även om du skulle vara långt från Malmö. Hör med din klotborrare eller kontakta mig.

Objektsnr 627976782

Visningar 278

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 1 apr 19:36

15 lbs NU Not Urethane Blue Hammer Bowling klot Grupp 3 Bowlingklot

Slutpris

|

1 860 kr

Auktionen är avslutad

Towb vann auktionen

StrömsBowlingshop

Malmö, Sverige

5.0

StrömsBowlingshop

Företag

Toppsäljare

788 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?