Beskrivning

Säljer p g a flytt en riktig fin signerad skål av Mikael Axenbrant för design Studioglas Strömbergshyttan. Så vacker djup violett färg med fin bladguldsdekor undertill, se bilder. Mått diameter ca 15 cm, höjd ca 8 cm. Vikt 479 gram.

Skålen är aldrig använd utan har stått undanställd i skåp, men den förtjänar verkligen en mer synlig plats. Storleken på skålen gör att den är så användbar.

Design Studioglas - Mäster Mikael Axenbrant

Mäster Mikael - född 1957, är den tredje Mästaren som grundade Studioglas och har arbetat sida vid sida med Leif Person, Håkan Gunnarsson, och flera av världens främsta formgivare. Mikael började med glasblåsning redan som 15-åring och fick sin titel som Mästare vid 35 års ålder. Hans kompetens inom glasblåsning och branschen är gedigen, där Mikael har erfarenhet av hela kedjan från glasblåsning till försäjning och även både i att leda, samt driva glasbruk. Mikael har också undervisat inom glasblåsning. Några av glasbruken som Mikael har varit verksam i genom åren är Kostaboda (glasblåsare ca 10 år), Hovmantorp (glasblåsare 5 år), Bergdala Glasbruk (Förman/Glasblåsare 5 år), samt ägare och grundare av Studioglas - Strömbergshyttan som han var delägare i under närmare 20 år. Hans främsta tillgång är hans förmåga att skapa tekniskt avancerade lösningar i konstglas. Mikael arbetar ofta och gärna i form av tunga, skulpterade pjäser med modernistisk design. Hans noggranhet och avancerade konstglas har gett honom flera internationella erkännanden, och är presenterad på gallerier över hela världen.

Kommer från ett djur och rökfritt hem. Skickar med Schenker som är spårbart.

Objektsnr 627747947

Visningar 64

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 6 apr 11:44

Fin oanvänd signerad skål Mikael Axenbrant från Studioglas Strömbergshyttan

Utropspris

|0 Bud

130 kr

Auktionen avslutades utan bud

Tymallus

Vaxholm , Sverige

4.9

Tymallus

Verifierad

Toppsäljare

444 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?