Beskrivning

DVD Region 2, Svensk text

HANDLING:
Sten Stensson kommer till stan.

Sten Stensson från Eslöv reser efter avslutad juristexamen till Stockholm för att studera kriminologi. Däröver hoppas han kunna bekämpa den syndfulla storstadens brottslighet och brist på moral. Farmaren Pelle, som följer Sten i vått och torrt och inte är nåt vidare smart, slår följe på resan. De börjar med att studera ungdomsbrottslighet
på den ökända dansklubben ?Valencia?. Väl på plats blir Sten, till sin förskräckelse, indragen i dansen. Hans vilda försök att slita sig loss från sin partner gör att han vinner den pågående jitterbugtävlingen och dessutom hamnar i tidningen. Uppståndelsen på hotellet där de bor blir nu stor. Mitt i allt tumult blir Sten kär i hotellägarens dotter, Inga, som dock i sin tur förälskat sig i banktjänstemannen Gunnar. När 30 000 kronor försvinner från banken misstänks Gunnar. Inga ber då Sten att sköta Gunnars försvar.

Sten Stensson kommer tillbaka

Sten Stensson (Poppe) har efter sin jur. kand. hjälpt sina föräldrar att sköta gården i Skåne, samtidigt som han skrivit på sin doktorsavhandling.Han har under åren bevarat sin naiva inställning till livet och han oroas nu av det moderna samhällets utveckling. Han beger sig därför till Stockholm för att ta itu med brott och raggarproblem, samt ställa upp i TV: s ?10 000-kronorsfrågan? i ämnet ?kriminalhistoria?. I Stockholm hamnar Sten mitt i en förbrytarliga som just förbereder en bankkupp. Sten söker upp kriminalkommissarie Fröberg i syfte att samarbeta för att komma tillrätta med de tilltagande problemen. Sten blir dock tvungen att ensam ge sig ut i storstadsdjungeln där han råkar ut för en massa trassel bland raggare, utpressare och annat tvivelaktigt folk. Han förstår inte att man driver med honom och inte heller att svävar i fara när ligamedlemmarna försöker göra sig av med honom.

***************************************************************************************************
Alla filmer jag säljer är i bra skick, om inte annat anges i produktbeskrivningen.

SÖKNING I BUTIK:
Söker du filmer från vissa ÅRTAL eller med vissa SKÅDESPELARE, så kan du enkelt söka fram det i min butik.
Sökexempel: 197* (Visar alla filmer från 1970-1979).

Letar du efter en speciell film? Hör av dig, så kanske jag kan hjälpa dig.

We do NOT ship outside of Sweden!

Lycka till!

Objektnr 603402454

Visningar 287

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Sten Stensson kommer till stan / kommer tillbaka (1945, 1963) Nils Poppe

Pris

249 kr

pali71

Eskilstuna, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

4 770 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?