Beskrivning

Med slipcase

1888 a bloodbath in Whitechapel

Whitechapel 1888. Kroppen av en ung kvinna hittas, hennes hals avskuren och kroppen stympad. Inspektör Rees (Phil Molloy, Outlawed) går till jobbet för att försöka spåra upp mördaren. Han får hjälp av rättsläkaren, Thomas Locque (Jonathan Hansler, Vampire Virus, The Devil's Machine), en man som kämpar mot sina egna demoner. Och som verkar ha känt offret, och flera av hennes arbetskamrater. När kropparna börjar hopa sig gör de misstänkta det också. Förutom Locque finns Stubb (Chris Bell, Dragon Kingdom, The Heiress), en reporter som verkar vara på platsen för brotten inför polisen. Eller Dodd (Jacob Anderton, I Am Vengeance: Retaliation, 13 Graves) den ganska perverse bårhusskötaren. Eller Locques hustru Elizabeth (Sylvia Robson, The Stone), en svartsjuk kvinna med eget intresse för anatomi.

Skräck från 2021 av Steve Lewson. Detta är regissören Steve Lawsons fjärde raka film med en historisk miljö efter Bram Stokers Van Helsing, Saltwater: The Battle for Ramree Island och The Haunting of Alcatraz. Lewson får tyvärr göra filmer med ganska begränsade budgets. Hur mycket jag än älskar slasher filmer och Jack The Ripper temat så förväntade jag mig inte mycket av denna. För att hålla nere kostnaderna så är filmen mestadels inspelad inomhus och med en liten skara skådespelare. Inte heller finns det budget att återskapa gatorna i det viktorianska London för mordplatser. Så Lewson har lagt tonvikten på de misstänkta och motiven. Slutresultat gör att filmen blir mer en strukturerad mysterie deckare än en renodlad film med blod och våld. Tack vare mina låga förväntningar så är jag halvvägs in I filmen rätt nöjd med vad jag ser. Det känns Engelskt och mer klassisk Brittisk skräck än modernt och blodigt. Handlingen flyter på och de okända skådespelarna gör sina roller väl. Inget mästerverk och inte direkt obehaglig skräck men ändå mycket trevlig om man gillar klassisk Engelsk skräck. Detta är den Lewson film som jag har gillat mest av de han gjort så här långt.

Text: Otextad
Språk: Engelska
Format: DVD Region 2 (Sverige/Europa)
Ursprungsland: England
Bonus material: (se bild)

Omslag och dvd i bra skick. Slipcasen är lite klämd. Original inga hemmabrända dvdr. Köpfilmsutgåva. (kolla innan du bjuder vilka regioner din spelare klarar)

Tänk på att frakten blir billigare per vara ju fler du köper (se våra fraktvillkor för en portotabell). Så se mina övriga annonser, kanske hittar du något mer

Objektsnr 627905951

Visningar 55

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 7 apr 20:13

Ripper untold dvd Engelsk skräck Jack The Ripper mysterium

Utropspris

|0 Bud

129 kr

Auktionen avslutades utan bud

WilliamHenryPratt

Sköllersta, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

1 503 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?