Beskrivning

Distance Presentation - Deep tip #5/6

Storlek - #5/6 (Klumpvikt - 14 gram)

Densitet och design:

Fronttip: 2,8 m - Svart - Snabbsjunk

Bakre klumpdel: 6,9 m - Ljusgrå - Intermediate

Running line: 17,3 m - Turkos - Flyt

Total längd- Klump - 9,7 meter - Running line - 17,3 meter

1 st linmedel Mucilin ingår

Distance presentation Deep tip är vår mest avancerade sjunkande lina för enhandsspö. Själva klumpen består av en snabbsjunkande tip (ca 2,8 meter) som presenterar flugan djupt. Resterande bakre del av klumpen består av en ca 6,9 meter intermediatedel, som är lätt att lyfta ur vattnet vid avslutat kast. Till detta följer en tunnare flytande running line, som är enkel att hantera och ger distans när det behövs. Fördelarna med denna typ av lina är många:

- Flugan är alltid den del av hela linan som är djupast, vilket ger bra presentation och balans vid utfiskning av kastet.

- Intermediatedelen är alltid ovanför tip-delen, vilket gör det enkelt att lyfta upp linan efter utfiskat kast.

- Den tunna, flytande running-linen ger bra kontroll och långa kast när det behövs.

Detta är en utmärkt lina till bl.a sjöfiske efter regnbåge/öring med streamer, boobyflugor och dyl. när fisken går djupt och långt ut.

Linan har en väl utarbetat och beprövad tapering, som utifrån avancerad designteknik och lång tid av praktisk utprovning har resulterat i en sinktip-lina som känns som en hel flytlina. Med detta menas: En följsam lina som sträcker i varje kast, utan den "gångjärnseffekt" som andra sinktiplinor ofta har.

För denna typ av fluglina slits ofta running line-delen mycket (dubbeldrag mm.) Därför inkluderar vi en burk med Mucilin fluglinemedel, så du kan vårda och bevara running-linen, så den håller och presterar över lång tid. Instruktioner för hur du ska använda fluglinemedlet för bästa effekt medföljer.

Design - Peter Rotter, Sverige.

Viktig info till dig som kund:

1. Besökt gärna vår butik på Tradera. Där hittar du hela vårt sortiment av produkter till det moderna flugfisket.

2. Scandinavian Fly lines är ett registrerat företag. Det innebär att du alltid får kvitto (med moms) vid köp av oss. Detta ger dig som köpare stor trygghet i fråga om service, kvalitet och rättigheter som konsument.

Varför köpa av registrerat företag? Vid köp av privatpersoner (ex. när du betalar via kontoöverföring till säljarens privata bankkonto) får du inget kvitto, du har heller inte rätt att byta eller ändra ditt köp och du har mycket sämre skydd om varan går sönder.

Objektsnr 608034686

Visningar 523

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Distance Presentation - Deep tip - #5/6 - Unik sjunklina för enhandspö!

Pris

395 kr

Scandinavian Fly Lines

Sundsvall, Sverige

5.0

Scandinavian Fly Lines

Företag

Toppsäljare

3 164 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?