Beskrivning

GAMLA SMYCKEN

av Christine Hansson

ICA förlag 2008.

Kartonnage i mycket gott skick, mindre bruksspår och namnad.

Vackra, gamla smycken är ofta förknippade med fina minnen, men här får du också veta mer om formgivning och utveckling, antikaffärernas utbud, äkta och falskt, värdet på olika smycken samt skötselråd. Gamla smycken är vackra och personliga och bär ofta på goda och glada minnen. ­Dessutom är de prisvärda. I denna välillustrerade bok kan du lära dig mer om ditt ärvda ­kaméhänge, om mormors morgongåva och pärlors skilda kvaliteter. Men också hur du navigerar rätt bland antikaffärernas utbud av broscher, ringar och collier. Här får du en uppfattning om gällande priser på olika typer av smycken. Kungahus, adel och den nyrika borgarklassen var historiskt sett de stora beställarna av eleganta smycken. Men former och idéer kopierades och stöptes om för att passa en flärdfull medelklass. Här får du veta mer om rubiner och granater, om stämplar och guldhaltens betydelse och vikten av en välinfattad diamant! Du får också goda råd om hur du bäst bevarar och sköter dina juveler.Du kan läsa om pärlor av olika slag - sötvattenpärlor, orientaliska, vilda och odlade, syntetiska pärlor och pärlor av plast - om naturliga och syntetiska stenar, om diamanternas skilda slipningar. Och du får tips om hur du går tillväga för att avgöra äkta eller falskt. Manliga smycken och smycken av emalj är andra områden som tas upp. Du kan även följa utvecklingen av 1900-talets silversmycken, lära dig mer om riktigt gamla smycken och få råd om hur man bedömer kvaliteten.
Christine Hansson är kulturvetare och skribent med inriktning på antikviteter, samt medarbetare i tidningen Antik & Auktion.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

OBS! TORSDAG-FREDAG 25-26 APRIL ÄR JAG I FLYTTARTAGEN.

SÅLDA BÖCKER SKICKAS PÅ MÅNDAG.

Jag delar inte på annonser med fler än en bok.

:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨

OBS! Då jag har fri frakt, väljer jag fraktalternativ.
Mindre böcker skickas med Postnord, större med Schenker eller DHL.
Jag packar på morgonen. Kontrollera din adress direkt vid köp!

FRAKTFRITT! (Inom Sverige, free shipping, only in Sweden).

Jag väljer fraktsätt och packar noga. Emballage ingår.

Betalning inom 5 dagar. Därefter läggs annonsen ut till försäljning igen.

Jag säljer endast begagnade objekt.

:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨

Som köpare hos Haldins Hylla har du 14 dagars ångerrätt.. Ångerrätten börjar gälla dagen efter du tagit emot varan. Detta enligt distans- och hemförsäljningslagen (2 kap. 1 § 3 st.) Du har då rätt att skicka tillbaka varan och få pengarna tillbaka inom 30 dagar. Det är köparen som betalar kostnaden för returfrakten. Det är bara att mejla mig så löser jag det hela!

Objektsnr 546435502

Visningar 679

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

GAMLA SMYCKEN Christine Hansson 2008

Pris

370 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 120 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?