Beskrivning

Konsthantverkets historia – konsthantverkarens roll i samhället, av Edward Lucie-Smith

Författaren visar hur konsthantverkarna historien igenom tvingats till en besvärlig balansgång mellan det konstnärliga och det hantverksmässiga och hur de vid upprepade tillfällen i historien radikalt måste ompröva sina uppgifter för att överleva som yrkesgrupp. I det moderna samhället har konsthantverket, trots ett alltsedan den industriella revolutionen inskränkt revir, gradvis stärkt sin ställning och intresset för konsthantverk är i stadigt växande.

Boken är rikligt illustrerad med bildexempel på såväl gångna tiders arbetsmetoder som fina hantverksarbeten från skilda miljöer och epoker.

Författaren ger en komprimerad översikt över konsthantverkets historia från forntid till idag, både i och utanför Europa. Det är ett pionjärverk med frisk debattkaraktär om roller och omgrupperingar inom komplexen "konsthantverk", "konstverk" och "industridesign".

Den kände engelske konstkritikern Edward Lucie Smith tecknar i den här boken konsthantverkets historia från antiken och framåt; från den tid då hantverk var den allenarådande metoden att framställa nyttoartiklar och prydnadsföremål till dagens folkloreinspirerande souvenirhantverk. Bokens primära syfte är inte att utförligt redovisa arbetsmetoder och tekniker utan snarare att studera konsthantverkets ställning och utveckling under skiftande samhällsförhållanden.

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i mycket nära nyskick med endast några små, ganska obetydliga märken på omslaget. Boken är mycket rikligt illustrerad med fotografier i svartvitt och färg.

Dimensioner och utgivningsdata:


Höjd/bredd ca 250/185 mm
Ryggbredd ca 22 mm
Vikt ca 905 gram
Sidantal 288
Författare Edward Lucie-Smith
Förlag Gidlunds förlag
Språk svenska
Utgivningsår 1982
ISBN 91-7021-394-1

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: Vänligen betala inom 2 dagar efter avslutad auktion!

Objektnr 632083768

Visningar 24

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 10 maj 19:19

Konsthantverkets historia – konsthantverkarens roll i samhället

Utropspris

|0 Bud

115 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 970 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?