Beskrivning

Med stor sorg är nu bärtiden över och denna makalösa sele behöver vandra vidare. Detta har varit vårt mest älskade bärdon, särskilt så av pappan. Den smidigaste sele du kan hitta, tack vare de unika y-formade axelbanden som gör den enklare än alla andra selar att spänna på sig. Passar från nyfödd upp till ca 85 cm.

Köpt ny 2022 på Gosbutiken för 2 100 kr, använd till ett barn. Rök-/djur-och doftfritt hem. Tvättad i parfymfritt giftfritt tvättmedel nu inför försäljning. Hittar inget att anmärka på alls, endast något solblekt på några ställen. Verkligen kanonskick.

Såhär beskrivs selen hos Gosbutiken och vi kan bara instämma i allt:

”Har du svårt att hitta en sele som sitter bra, eller en sele som sitter bra på flera olika personer? Ruckeli kan vara svaret – en mjuk, smart, flexibel och otroligt bekväm sele, tack vare de unika Y-formade axelbanden.

Det här är en sele som är helt unik på många sätt - det man kanske lägger märke till först är de Y-formade axelbanden, som är en kombination av det bästa med både korsade och raka axelband. Det gör att vikten läggs mitt i ryggen, på bröstkorgen, snarare än på bärarens axlar, vilket många tycker känns väldigt bra.
Dessutom är axelbanden platta, så de tar lite plats under ytterkläder, och det är lätt att t.ex bära en ryggsäck samtidigt. Det här är en väldigt nätt sele som inte tar onödig plats, vilket gör att den känns proportionerlig även för mindre bärare. Selen är också väldigt anpassningsbar, så om man är fler som ska använda samma sele kan den här vara ett bra val, speciellt om man är olika storlekar. En annan väl uttänkt detalj är att den delen av selen som man använder för att ställa in bredden kan tas loss och tvättas separat! Hur smart är det?

Hela selen är mjuk och följsam - den känns ingosad redan från början! Runt benen och rumpan är materialet lite vadderat, men över ryggen är det bara två tunna lager tyg. Bältet är lagom mjukt - inte stelt eller tjockt utan ganska tunt och följsamt.
Vi gillar också förvaringsfickan på bältet som dels kan användas för den ihoprullade selen (som då blir väldigt enkel att förvaras, plus att den kan användas som ett höftsäte när man bär barnet i armarna) eller för nycklar, telefon etc medan selen används.

Ruckeli är ett väletablerat tyskt märke. Deras sele finns i två varianter, Original och Slim - skillnaden är att axelbanden på Slim är lite annorlunda utformade för att passa mindre bärare och göra det lättare att anpassa selen till små bebisar. Men Slim passar de allra flesta bärare bra."

* Mjuk och följsam sele i 100% ekobomull
* Unik utformning av axelbanden som ger samma avlastning som korsade axelband, och samma stabilitet som raka
* Platta axelband ger god avlastning och tar lite plats under t.ex en jacka eller ryggsäck
* Bredden på panelen ställs in med knappar
* Höjden på panelen regleras enkelt och smidigt med små hakar som glider upp och ner på ett band
* Den del av selen där barnet sitter kan tas loss och tvättas separat
* Mjukt midjebälte med inbyggd förvaringsficka för selen eller för småprylar medan man bär (gör också att selen kan användas som höftsits)
* Möjlighet för spädbarn att sitta helt utan tryck över ryggen
* Tillverkad under rättvisa förhållanden i EU
* Ruckeli är ett av bara två selmärken (som vi känner till) som uttryckligen säger att deras sele kan tvättas i maskin i 40 grader (de flesta andra rekommenderar handtvätt eller fintvätt 30 grader)

Övrig fakta, också från Gosbutiken:
100% ekobomull + polyestervaddering
Mått: Bredden på panelen kan justeras mellan 17 och 34 cm. Höjden på panelen kan justeras mellan 28 och 43 cm. Axelbanden kan justeras till mellan 32 och 90 cm. Midjebältet kan justeras från 75 till 125cm (en 20cm förlängare finns att köpa till). Selen passar från nyfödd upp till ca 85 cm.
Viktrekommendation: 3,5-20kg

De som väljer denna...
...trivs med korsade axelband
...har kanske svårt att hitta en sele som sitter bra
...ska dela sele med någon som är en annan form och/eller storlek
...vill ha en mjuk och smidig sele som inte tar för mycket plats
...är inte jätteliten runtom (midjebältet är ganska långt)
...eller jättekort - då kan axelbanden bli för långa när man bär på rygg
...vill ha både sele och höftsäte”

Objektsnr 629170593

Visningar 113

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 12 apr 07:04

Bärsele Ruckeli, kanonskick

Slutpris

|

720 kr

Auktionen är avslutad

harvard vann auktionen

olandstokar

Hägersten , Sverige

5.0

olandstokar

Verifierad

Toppsäljare

173 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?