Beskrivning

Planeringens grunder: En översikt
Jan Nyström


Studentlitteratur 2003. Mjuk pärm 266 sidor. Mycket gott skick.
ISBN 9144041330

Jan Nyström är professor i kulturgeografi vid Södertörns högskola.
Planeringens grunder
En översikt

Boken handlar om samhällets behov av att reglera och styra utnyttjandet av mark och vatten. Hänsyn måste tas till medborgarnas välfärd liksom till företagens och organisationernas nytta. Miljökonsekvenser och mål för hållbar utveckling ska också avspeglas i resultatet av planeringen.

Planering kan uttryckas i form av fysiska planer, men det viktigaste i planeringsprocessen är möjligheten att inhämta kunskaper, sprida information och skapa utrymme för överenskommelser om frågor som rör markens användning. Planering för vem och för vilka ändamål?
I den andra upplagan av Planeringens grunder har nya avsnitt tillfogats som berör miljöanpassad planering, medborgardeltagande och kritik mot funktionsuppdelning av staden. Fler bilder och illustrationer ger en tydligare beskrivning av olika planeringssituationer.

Studerande på universitet och högskolor inom såväl samhällsvetenskapliga som humanistiska och tekniska ämnen har nytta av en orientering om samhällsplanering. Dessutom är boken av värde för dem som i sitt yrke behöver kunskaper om samhällsplaneringens teori och praktik. exempelvis inom kommuner och företag.
Andra upplagan

Objektsnr 630391823

Visningar 30

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 16 maj 16:25

Planeringens grunder: En översikt, Jan Nyström

Pris

75 kr

leufvenius

MALMÖ, Sverige

5.0

leufvenius

Verifierad

Toppsäljare

1 219 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?